fredag 30 november 2012

Stor och LitenDet är Viktoria som styrt teman för Gallerifredag i november och idag är det Stor och liten. Tack för roliga och kluriga teman och idag var det extra klurigt.
www.bokborsen.se

Pensionären lät lite anklagande när han gnällde från fåtöljens djup med datorn i knät.
Varför gjorde du sådär?!
Jag medger att det var lite oförsiktigt att tipsa honom om Bokbörsen. Nu sitter vi i träsket, bokträsket som heter Bokbörsen, och gör fynd. För givetvis köper jag mer än jag säljer.

Bokbörsen består av mig. Och en massa andra. Jag är en mycket liten boksäljare och egentligen har jag inte sålt min böcker  (det kan man ju inte) utan böcker som en väninna ärvt och ville bli av med.
Bokbörsen består alltså av små privatsäljare och antikvariat i varierande storlek. Priset sätter man själv och det är inte lätt. 
När en massa små boksäljare samlas samma sida så blir det ett jättestort antikvariat och där kan man hitta allt, nästan.

Till jobbet, delvisDen lilla bleka Handboken är skriven för 
SV. SKOGS- OCH FLOTTNINGSARBETAREFÖRBUNDETS AVDELNINGAR OCH MEDLEMMAR. 1928
Det är en grundlig genomgång om vad man bör veta och kunna för att ha en chans att förhandla sig till bättre villkor. Här är ordning och reda och djupt allvar och miljön stämmer väl överens med Johan Olov-böckerna.

Skyll inte på mig.

8 kommentarer:

 1. Så fint inlägg om stor och liten. Ett annorlunda tror jag att det blir men det finns så många olika sätt att se på stor och liten. Jag har inte kommit underfund med vad jag ska blogga om ännu, men det rinner säkert till någonting under dagen.

  Ha en fin helg!
  Karin i snöyran/blåsten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det var minsann inte lätt att fånga begreppet "stor och liten" fotografiskt. Men jag tänkte på snö, snöflingor är små och bräckliga men dom kan åstadkomma stora saker om dom håller ihop.

   Radera
 2. Ack Bokbörsen! Det är väl ungefär som att systemet planerat att starta nätförsäljning. Det är ju så lätt att klicka i vad man vill h. Och så kommer det en rännil av böcker, eller fler och många bokbäckar små blir en STOR flod.

  Snöflingetemat vore ju annars rätt tacksamt. Liten flinga blir stor driva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har köpt en massa böcker till museet och passade på att komplettera JohanOlov-samlingen men jag borde nog lägga mera kraft på säljande. Men det är svårt.

   Radera
 3. Rolig tolkning av stor och liten. Mycket fantasifullt - jag kunde inte tänka på något annan än barnbarnen förstås...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. I brist på barnbarn får jag ju lov att hitta på något annat och jag återkom hela tiden till det där temat ensam är man liten och många blir stora tillsammans.

   Radera
 4. Det finns många tolkningar på stor och liten, och denna var ju jättebra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett knepigt tema, lite svårt att visa det fotografisk. Det lilla skulle bli så himla litet bredvid det stora. Men det verkar ju som om de flesta fått till riktigt kul tolkningar.

   Radera