tisdag 13 november 2012

Kameror som inte och andra besvikelser


Prima väskor

Vi städar, äntligen, t o m Pensionären deltar. Han har burit ut flera kassar med papper ur sitt rum och jag fjäskar med mat och kaffe för att hålla blodsockret på god nivå.

Jag har tagit mig an skåp som stått och hemlighållit sitt innehåll länge.

Analoga
Bl a hittade jag två väskor innehållande systemkameror och en väldig massa objektiv. Inget var digitalt. Jag kånkade iväg med väskorna till en kunnig fotofirma och bad om en diagnos.
Fotografen var inte imponerad, Det har varit riktigt bra kameror, sa han, men nu är väskorna mer värda än innehållet.
Jaha, så var det med den saken. Vad gör man med gamla kameror? Det finns fortfarande film att köpa och det går att få den framkallad och att få pappersbilder.

Vågen Ärlig
Och så har jag ju mitt gym som jag går till rätt så regelbundet, då och då. Där gjord jag ett fynd som jag också blev besviken på. 
Varje fredag är bastun igång i bygdegården och dit går Pensionären och bastar och pratar med dom andra gubbarna i byn och så väger han sig. Han tycker vågen är bra, den är pålitlig säger han. Men det åbäket visar tre kg mer än den veliga vågen hemma. Det tycker jag är lite oschysst men det är säker rätt. 

2 kommentarer:

  1. Jag vet precis hur det känns. Hemmavågen visade på ungefär 60 kg, men den mer omutliga vågen på gymmet sade 64,5. Och det hjälpte inte att ställa sig på ett ben heller. I morgon är det invägning igen, på gymmet. Ska bli intressant...

    SvaraRadera