fredag 22 juni 2012

MidsommarSill med tillbehör. Åh så enkelt! Midsommarlunchen eller vickningen är räddad det är ju bara att ställa fram.
Sill med tillbehör kallas ju också SOS, Smör Ost Sill. Men ett tag trodde jag att det var husmors nödrop efter att ha städat, ordnat sovplatser till gästerna, planerat, handlat, lagat mat, åkt och handlat det man glömde först och plockat blommor och pyntat.

Sillburken är halvtom, det blir lite magert det här.
Men så händer det något

Plötsligt kom en massa ungdomar

och grejar i köket jag får helt enkelt inte plats men håller mig i närheten och talar om var saker och ting finns.
På bordet: instrument, matlagning, datorer
Det spelas

lite här

 och där.

Och farmor njuter mest av alla

Och så for dom igen och firar igen, på Sollerön,
men dom kommer tillbaka

Hoppas ni har en lika rolig midsommar som jag!

4 kommentarer:

 1. Vad härligt det ser ut! Här skedde musicerandet i Bruksparken, bland annat med hjälp av musikanter från Schweiz som spelade på lite av varje, kvastkäppar, tvättbräden och koskällor stora som kyrkklockor. Majstången kom på plats efter äventyrligt svajande och barnbarnen dansade små grodor i lite olika stilarter. Jo, se det var en riktig midsommarafton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja riktigt kul och mycket "samlagning" som någon uttryckte det när alla lagade mat tillsammans. Sedan hjälpte dom till att resa majstången men skolkade från små grodorna och hävdade att tårtan var viktigare.
   Kul med så mycket nya instrument i bruksparken kvastmusiken brukar vara kul. Bilden med småtjejerna var ju för idylliska.

   Radera
 2. Det där såg verkligen trevligt ut!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen mycket trevligt, och ganska intensivt så på midsommardagens kväll gick Pensionären och jag och lade oss i grannens hus för dom var inte där. Vi får låna huset, justa grannar!

   Radera