onsdag 6 juni 2012

Blommor som bär sig åtPensionären fick en kaktus av mina jobbarkompisar. En liten taggig sak i en liten rund kruka. Det var långt innan han blev pensionär.

Sedan växte den lilla taggiga saken rakt upp och blev en lång och ståtlig kaktus. Den blivande Pensionären växte också lite, men inte på höjden. Kaktusen fick så småningom två små barn, det fick även den blivande pensionären men dom var då väldigt mycket vackrare än kaktusens. 
Både kaktusens barn och våra har vuxit upp och blivit långa, kaktusens behöver stöd men våra klarar sig själva.


Och nu har kaktusen fått barn igen, eller om det är barnbarn. Men bara kaktusen.

Kaktusen står i ett fönster i vardagsrummet och där har den stått i snart trettio år, Hur många år sedan det var jag putsade det fönstret vet jag inte men jag vägrar att närma mig kaktusen. Jag har bett maken hålla i kaktusen medan jag putsar fönstret men han menar att det var inte så noga med fönsterputsningen
Öppnar jag fönstret så faller den rakt ut och det är väldigt frestande.

6 kommentarer:

 1. Haha. Känner igen det där. Jag har en exakt likadan. jag fick den på min födelsedag när jag fyllde 15 år-46 år sen....
  Den står i ett söderfönster,( som inte heller blir putsat så ofta.... )den växer fort. När den når upp till fönsterkarmen där upp-klipper jag ner den.Då kommer många småttingar nertill o sen går några år- så är den uppe igen.
  Tyvärr planterade jag den i en kruka vi fick i bröllopspresent o nu får jag inte ut den- vi har varit gifta i 39 år- utan omplantering- en livskraftig växt.
  Har du fått blommor på den? Jag har haft ett par gånger...
  men som du säjer - man går inte gärna i närkamp med den.
  Hälsningar Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså minsann, du klipper bara av den och den överlever? Min bristande kärlek till kaktusen har ju resulterat i både ointresse och vanvård. Den har aldrig blommat, den snåljåpen.
   Men var klipper du den? Nere vid roten?
   Min (nåja) kaktur står i en ytterkruka jag ärvt efter mamma och jag vill ha loss den innan kaktusen spränger den.

   Radera
 2. Den ser ju väldigt luden och mjuk ut såhär på håll, men det kanske är annorlunda med närkontakt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du förstorar bilden så anar du taggarna

   Radera
 3. PS Vad lätt det har blivit att kommentera sedan de där svårtydda verifieringsorden försvann!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tror det var Pysselochknåp som hade åsikter i ämnet och att jag inte tagit bort det beror på okunnighet. Det är bra att få tips.

   Radera