fredag 27 juli 2012

Fredagstema Besök

Så kan det gå när man besöker oss, man får jobba! Trava ved t ex.
Oj! Det är sista fredagen den här månaden. Augusti närmar sig och vem brinner av längtan efter att äntligen få presentera sina fiffiga förslag till fredagsteman i augusti?

Jag är verkligen ingen vidare värdinna, å andra sidan är jag inte så bra på att vara gäst heller.
Enligt min uppfattning är man inte gäst mer än tre timmar, sedan man ingår i hushållet och verksamheten, blir man hungrig så får man förse sig. Vårt kylskåpet är aldrig låst.

När man bor i en turistbygd så ingår man i den liksom, och man ingår också lite i allemansrätten.

Besöksåret brukar börja vid Vasaloppet, oftast kommer tvillingbröderna upp och sitter på kökssoffan och äter jätteportioner med pasta, sedan vallar dom skidorna och så säger de god natt, vi ses om ett år och så går de och lägger sig. På morgonen är de nämligen borta när jag vaknar men man kan följa deras framfart i vasaloppsspåret på Internet.

Därefter dyker eventuellt slalom- och brädåkande vänner upp, om det finns snö kvar. Vi har ju faktiskt 5-6 slalombackar inom fem mils radie. Och mängder med spår för längdåkare.

Vasaloppet, då är det många besökare.
Och så är det folktomt fram till midsommar. På midsommar vet man aldrig hur det blir. Det kan bli ett dussin ungdomar eller ingen alls. Dom far omkring som en flock svalor. Eventuellt kommer väninnan med jättehunden om inte sonen med mina "barnbarn" är här.

Mina "barnbarn" är inte som andra
Det kan komma spridda besök under sommaren och till hösten kanske en eller annan bärplockare dyker upp.

Sedan är det tomt och det blir oktober och tids nog blir det november och det är ett elände och vintern är kall och mörk och vidrigt lång. Jag brukar hålla i mig i vävstolar och stickningar och försöker ignorera klimattortyren. Och så Luther; Adla nu till nöje detta tvång. (tvi vale)
Det är då man tittar på sommarkorten och minns alla besök. 

Vi besökte Berlin och Pensionären läste karta, papperskarta

14 kommentarer:

 1. Just sådana gäster är extra välkomna, som ingår i hushållet alltså. Ni är återigen starka kandidater till "best guests of the year award"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aschdå, det var väl inget, det skulle ju ändå göras.

   Radera
 2. Jag förstår nu varför du valde temat Besök, haha! Med så många som kommer under turistsäsongen är det väl helt nödvändigt att de ingår i hushållet. Jag tycker du är fantastisk som verkar ställa upp närhelst det kommer folk som ska åka skidor eller dansa kring midsommarstången eller vad det nu kan vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen det är ju så roligt, tids nog blir det november och då är det inte en käft som kommer. Nej nu ska jag städa undan det värsta för i morgon kommer Byfånen med hustru, äntligen. Det ska bli roligt.

   Radera
 3. Redan efter tre timmar alltså? Ja, får man många, och primärt övernattande besök så får ju det att de hjälper till vara en del av paketet så att säga. Vissa gäster vill man ju gärna skämma bort, men det finns ju tyvärr också den typen halvbekanta som kommer och förväntar full uppassning, för de är ju på semester. Känner dem som ofta får liknande problemgäster. Hos mig har det dock löst sig problemfritt för det mesta. Annars får man ju vackert förklara och be om hjälp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kanske är för hård och grym mot mina gäster? Men jag blir bara taggig om det liknar helpension. Och så finns det ju dom som frågar om dom kan få bo här en vecka i utbyte mot att dom jobbar lite. En del av ungarnas kompisar har gjort så och jag älskar dom.

   Radera
 4. Englundskan, nej inte är väl det att vara för hård inte.

  SvaraRadera
 5. Gäster som ingår i hushållet är alltid de bästa gästerna:)
  Och dina barnbarn är helt enkelt underbara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där med fina middagar har jag aldrig förstått mig på, och "barnbarnen" är verkligen underbara, synd bara att dom är för korkade för att få vara ute(enligt husse). Innekatter känns fel. Å andra sidan fick jag en fästing i går och att plocka fästingar på de där lurviga djuren kan ju inte vara kul.

   Radera
 6. Hur går det med kandidater till augusti månads fredagsteman? Står de i kö? I så fall ställer jag mig också där, eftersom jag varit lite passiv på den fronten hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sett skymten av någon kö än så du är nog först. Och jag ser fram mot augustis bloggämnen med stor tillförsikt. Men jag ska försöka fixa till min blogg så den blir sådär stilig som Byfånens. Det är snyggt med rullgardinsmenyer.

   Radera
 7. Rullgardiner är snyggt och praktiskt, men just i det här fallet kanske en enkel stafettpinne är bättre. Man noterar ju inte alltid vad som händer bakom gardinen. Ett enkelt blogginlägg som skickar temat vidare brukar funka fint! (Sa hon som tagit över som augusti månads temavärd.)

  SvaraRadera
 8. Visst är gäster som tar ett tag de bästa! Den samvaron blir ju också den mest naturliga och lättsamma. Häromdagen hade jag en binge släkt här och genast anmälde sig 10-årningen som trädgårdsarbetare, mycket välkommet!

  SvaraRadera