söndag 8 juli 2012

Fem på turné


 Mademoisell Hanna säljer program

Vårat gäng gör ibland gemensam sak och drar iväg på något, det är liksom roligare om man har någon att visa vackra snäckor för, enligt Tove Janssons Knytt.

I fredags åkte vi till Värmland och det var en kulturell resa minsann. Västanå teater är ju alltid en höjdare. I år gav de Molières Misantropen, den evige sanningssägaren som vägrar att vara smilfink. 
Visst, rätt och klokt men osmidigt och besvärligt. 

Det var en föreställningen med bra musik, bra skådespeleri och massor med dråpligheter, det är ju Hasse Alfredsson som översatt pjäsen och jag tror han har varit lite klåfingrig. Och det fick han så gärna. Fast Molière räcker väldigt långt han också.

Konstigt nog fanns det sittplatser kvar så det verkar vara möjligt att bara fara dit och köpa biljett och njuta.
Gör det! Åk dit för bövelen!


Vi började med den alldeles fantastiskt underbara otroliga utställningen med teaterkostymer som Inger Hallström Stinnerbom designat med stor bravur.
Det har funnits en utställningskatalog, (villha villha) men den var slut.

Middagen på Sillegården gick inte heller av för hackor och inkvarteringen i lilla röda stugan i kvarnbacken var inte lyxig men så fin, utan innanfönster hör man både fågelsången och forsen. Det är liksom extra fint.

Eftersom vi är ambitiösa kulturtanter (och -farbröder) pluggar vi in lite inför våra utflykter.  Jag säger bara Ida Sahlström! Vilken kvinna!

Hela paketet med biljett, boende och middag gick på 950 kr. 


Va! Har du inte kommit iväg än!?

4 kommentarer:

 1. Mm... kanske en mycket bra idé. Har bara sett Västanå en gång förut, då var dom på turne och spelade i sitt tält som var uppsänt inne i Verket (hyttan) där nu årets Avesta Art pågår för fullt. En utflykt i regnet verkar skoj.

  SvaraRadera
 2. Ja gör det, det var verkligen bra, men kolla först så att det verkligen finns biljetter.

  SvaraRadera
 3. Västanå är ju en helt osannolik institution och så kul att de klarar att driva sin teater, mot alla odds, egentligen.

  Och den där Ida Sahlström. OJ!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en av medresenärerna hade läst på ordentligt och berättade mycket mera om Ida än vad som står på hemsidan. Det måtte ha varit en viljestark och energisk dam.

   Radera