fredag 11 maj 2012

Halv 8


Fredagstema, halv 8 hos mig.
Sorry, det funkar inte. Jag har antagligen en väldigt trött bekantskapskrets, halv åtta är för sent.
Tvprogrammet har jag svårt för. Kanske är det tävlandet, eller kommentatorns putslustigheter. Dessutom kommer maten i skymundan, och självklart uttalar jag mig som om jag vore expert, jag har sett två program och inte ens de program där två av mina goda vänner var med.
Numera blir middagar med vänner tidigare och tidigare. Det tenderar att bli sen lunch. Och det kan man ju också ha. Men det får nog stanna där, rör inte min frukost.

Halv åtta på morgonen har för det mesta varit avresetid, Då ska jag sitta på cykeln för att komma till jobbet i anständig tid. Om jag har jobb ”hemma på sockna” Annars får jag släpa mig iväg till halvsjutåget.

Även nyårsfirandet flyttas tillbaka någon timme p g a stigande ålder. Vid tolvslaget låg alla i sina sängar och sov, alla i det huset i alla fall men grannarna var vakna och firade ordentligt när klockan slog tolv. Naturligtvis vaknade alla och surnade till över detta oväsen mitt i natten. Samtidigt måste man ju tillstå att det vanliga är att fira nyår vid tolvslaget.

Nu är det fredag och klockan är halv åtta och då åker maken till bybastun enligt en gammal tradition.


2 kommentarer:

  1. Det där med nyårsfirandet kan man ju välja som man tycker att det passar. Finskt nyår infaller en timme före det svenska. Om man är riktigt kvällstrött kanske ett ryskt nyår är bäst?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju en väldig fördel om man lyckas övertyga grannarna om fördelen med alternativt nyår.

      Radera