fredag 25 februari 2011

Böcker


Det kom en bok på posten
Boken handlar om en svensk biståndsarbetare i Afrika. Den är skriven av Nina Jaribu och översatt till engelska av Karin Englund, som ju är afrikakunnig.
Jag stavar mig igenom baksidestexten med min knaggliga engelska, språk är färskvara och det är inte ofta jag har användning av engelska är här ute i skogsbrynet.
Men vilket språk är boken översatt från? Finns den på svenska? När jag googlade fick jag 16 träffar på Nina Jaribu, flera på swahili. Har Nina Jaribu skrivit på swahili om en svensk biståndsarbetare i Afrika och så har boken översatts till engelska av en svenska?
Ja det är ju inte otroligt men knappast troligt heller, varför står det inget om orginalspråket i boken?
Här ligger en gravad hund.
Måste kolla med Karin när det kommer en svensk översättning.

4 kommentarer:

 1. Den vill jag läsa Var hittar jag den? Finns den på adlibris tro? ska kolla upp det...
  Annars är "när elefanter dansar" också bra, samma tema (svensk i afrika), men skriven på hm 90-talet tror jag. Väldans bra!

  SvaraRadera
 2. Jag kollade på Libris och de har lyckats katalogisera boken med författare, översättare och allt. Lite skumt kan man kanske tycka att det inte finns någon originaltitel, det håller jag med om.

  SvaraRadera
 3. My,

  Skicka din adress till min e-post (finns på www.karinenglund.com) så fixar jag en bok. I gengäld kan du köpa med lite belgisk choklad vid lämpligt tillfälle till Kicki med familj.

  SvaraRadera