måndag 14 februari 2011

spela fiol


Hund har jag inte men min fiol ser på mig och gnäller
Vilken lyriker tänker jag på? Tappat namnet.

Nu har jag gjort det för, första gången på ett halvår, jag försökte en gång i höstas men det gick inte bra. Jag blev bara ledsen och lade av.
Så kan det vara när man försöker spela fiol.

Hösten 2008 var jag faktiskt med och spelade in en CD med Mora Spelmanslag. Visserligen hade jag inte bestämt om jag skulle vara med på inspelningen men det blev liksom aldrig av att hoppa av i tid och rätt som det var så var det gjort.
Det var ju så kul och jag hängde med hjälpligt. Men det gjorde ont i tumleden och jag fick lov att operera och sedan blev det ju paus ett tag, Det var sedan, när jag kom tillbaka som det var en kamp att få fram varenda ton. Fiolen gjorde motstånd och stråken satte sig på tvären.
Men i går kväll var jag ensam hemma så jag lade CDn i spelaren och lurarna i öronen och beväpnade mig med fiol och stråke. Och spelade.
Det var kul, jag tror jag är på gång igen.
Därför vill jag utmana andra mogna kvinnor och män som hängt fiolen på väggen att ta ner den och börja spela igen.
Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Vet du vad? Jag tror jag kommit på vad som kan ha varit ditt problem. Stråken SKA vara på tvären. Det är liksom hela stråkens existensberättigande och affärsidé. Så det är bara att bejaka detta faktum och hålla på. Heja!

    SvaraRadera
  2. Det gläder mig väldigt mycket att du är så bevandrad i fiolspelandets mysterier. Hur går det med ditt spelande?
    Problemet med min stråke är nog snarast att den är vrång eller om jag ska vara ärlig, jag får inte till det med handleden, det blir lite mycket vindrutetorkare liksom.

    SvaraRadera