söndag 23 oktober 2016

Löfte veckans rubrik påLördagsbloggen

Jag lovar ingenting, för närvarande.

Det är vanskligt med löften, de bör specificeras annars har man olika förväntningar och ambitioner. Vad är det som utlovas, när ska det genomföras, hur mycket? Löftet att dela på något, må vara godis eller pengar, säger inget om det ska delas fifty fifty, t ex.
De flesta löften bryt i morgon, vem har inte lovat att börja banta, sluta röka, städa garaget  osv, i morgon?
Vad hände? Inget, man fortsätter som vanligt och det enda som hände var att man bröt sitt löfte. Det verkar som om det begreppet devalverats.

Annat var det förr, då var ett löfte ett löfte och ett handslag detsamma som en underteckning.


Här är mitt senaste loppisfynd. Det är bordsbön och verkar väldigt allvarligt, eller tråkigt. Mycket potatis får man men sovler verkar magert,  och mannen på höger kortända, pratar han i mobilen?
Dock tror jag att jag vågar lova att fortsätta roa mig på loppis.
Konstnären heter A. Köhler i Malmö?

Flera temabloggare i fliken ovan.

10 kommentarer:

 1. Visst pratar han i mobiltelefon! Jag borde kanske gå mer på loppis.....men jag lovar inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ha riktigt kul på loppis, hitta en spinnrock kanske.

   Radera
 2. Så utomordentligt ålderdomligt att PRATA i telefon! Här är artikeln om våra nya telefonvanor, där en förvånad unge utbrister: "Varför håller han mobilen mot huvudet?!" En mobil använder man ju för att spela, sms:a, Whatsuppa, Instagramma, mm. Det går ju inte när man håller den mot huvudet! http://www.dn.se/kultur-noje/sa-blev-telefonskracken-en-ny-folksjukdom/

  SvaraRadera
 3. Kort sagt med stor innebörd :-) tror inte han pratar i telefonen, han sms'ar nog ...

  SvaraRadera
 4. Hahaha, så klart han pratar i mobilen! Vilken underbar bild! Jag måste ge mig själv ett löfte att gå mer på loppisar!

  SvaraRadera
 5. Han pratar i mobilen, helt säkert! Förmodligen en pionjär, som var före sin tid. Loppisfyndet är fint, så fortsätt gå på loppis, det lönar sig!

  SvaraRadera