lördag 29 oktober 2016

I väntans tider är veckans rubrik för lördagsbloggare

Här sitter jag och väntar på att få gå på julshow, de börjar dugga tätt nu julshowerna, och vi klarar av det redan i oktober så är det gjort.
Det är ju advent snart och det är ju verkligen den kristna världen i väntans tider, eller var. Det verkar som om många glömt bort den där fattiga ogifta kvinnan som födde en liten plutt i ett stall. Jag hörde en gång julevangeliet på älvdalsmål, där förkunnades att Maria var på syten. Rakt översatt blir det att Maria var på smällen (eller tjocken). Ganska befriande.

Och medan jag sitter här och väntar på julshowen så väntar jag på att routern ska förstå att jag vill komma ut på nätet. Snart ska vi få bredband, det har vi väntat på rätt länge och nästa år ska det ske. Säger dom.

Apropå vänta så har jag gått i väntans tider, alltså väntat på en kallelse till starroperation, men det kan ta låååång tid, det har man ju hört. Och så kom den! Bara sådär efter ett par månader och nu är det gjort. Det var inte mycket till väntan det inte, allt var klart på några minuter  efter en halvtimme i väntrummet.
Sist i kön, men jag hade fått lugnande så jag satt där jag satt
För övrigt är jag rätt duktig på att vänta, vänta på ungar, vänta på pensionären, vänta på posten, vänta på besked osv. Och när jag inte väntar så ramlar det ner överraskningar som inte alltid är det man önskat sig, OJDÅ var det idag!? Hoppsan det har jag glömt! För väntan är ju också en förberedelsetid.

Nu börjar det bli dags att dra sig iväg till kvällens begivenhet.

Flera temabloggare finns i fliken Lördagsbloggare och nu i oktober har PettasKarin hittat på ämnen åt oss och i november tar jag över och då blir det såhär förslagsvis:
5 nov Ögon
12 nov Fiber
19 nov Sits
16 nov Grått

13 kommentarer:

 1. Alltid skönt när väntan blir kortare än man trott! En väntan jag alltid irriterar mig på är när folk inte håller en överenskommen tid. Jag skulle inte kunna bo i de länder där såna överenskommelser aldrig gäller. Hur gör man där när gästerna inte kommer förrän maten kallnat? Eller börjar man laga maten när de äntligen kommit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen irriterande när folk inte håller tiden. De stjäl min tid, det är nonchalant och respektlöst.
   Ja hur gör man med såna gäster? En del verkar ju vara födda för sent och ha svårt tt komma ikapp liksom.

   Radera
 2. Grattis till en klarare blick på verkligheten! Värt att vänta på eller hur? Särskilt om väntan var överraskande kort.
  Julshow? Vad är det för slags? I oktober?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är gulfiltret borta och tur var väl det för det började övergå i gråbrunt. Skönt.

   Det var mera show än jul och riktigt trivsamt. Och maten var mycket bra.
   Byns klart lysande talang Billy Opel med kompisar underhöll riktigt kul. Leta på honom på Youtube.

   Radera
 3. - och ja - du har fått till det i englundsk anda som du brukar :-)

  SvaraRadera
 4. Skönt för ögonen att väntan är över! Fint inlägg och dem övriga som jag läst i kapp nu. Växthuset ser härligt idylliskt ut och jag har länge tänkt att jag vill ha ett.... mer som en mysplats att hänga i... hmmm, värt att vänta på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att få till ett växthus kan ta några år, i synnerhet om det är gjort av återbruksmaterial. Men gör det, verkligen och passa dig för att ha för mycket och krävande odlingar, men en rejäl fikaplats är bra.

   Radera
 5. Jag är tvärtom dålig på att vänta. Jag hatar när folk inte passar tider - det är så nonchalant, nedvärderande på något sätt. Bara för att man är pensionär har man inte all tid i världen på sig. Min almanacka är så fulltecknad att jag har skrivit in en ledig dag i veckan, som jag ska ha för mig själv och om någon försöker träffa mig denna dag meddelar jag, att jag är upptagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo sånt är ju livet som pensionär, fulltecknat. Och hur skulle världen klara sig utan gråhåriga sektorn?
   Folk som inte passar tider gör mig väldigt irriterad i all synnerhet som jag vanligtvis är minst en kvart för tidig.

   Radera
 6. Ett fint inlägg om väntan. Ibland är det lättare och ibland svårare att vänta - det beror nog på vad man väntar på :)
  Tack för rubrikerna till november - bästa att börja fundera lite :)

  SvaraRadera
 7. Julshow!!! I musikbranchen börjar visserligen julen tidigt men OKTOBER! Inga väntanstider fär inte! Pang på rödbetan snarare :-)

  SvaraRadera