lördag 8 oktober 2016

Katten på bordet Lördagsblogg

Idag ska det handla om katter på bordet tycker PettasKarin.

Och visst sitter katter på bordet vare sig de får eller inte. I allmänhet får dom det inte och det vet dom. Dvs de vet att det blir besvärligt om de sitter på bordet när matte och husse är hemma.
I övrigt gör de som de vill, det är ju katter vi pratar om.
Vi har haft tre katter. Den första var svart och hette Julle, egentligen Julius Nyerere, efter en president i Tanzania. Dessvärre blev den kissen påkörd. Den andra hette Disa, döpt efter Elisabet Hermodssons Disa Nilsson, hon dog i en dåligt isolerad högspänningsstolpe.
För så är det med katter, det finns så mycket som de inte förstår sig på, trafik och högspänningsstolpar t ex.


Den tredje katten, Murre, levde i betydligt lugnare miljö och blev över 19 år. Han var en riktig personlighet och bidrog gärna med en mus när vi hade vänner på middag. Det hände flera gånger att han kom in med sin fångst och vi var väldigt otacksamma.

Sonen har två katter, lite märkliga är dom väl. Väldigt dyra raskatter i alla fall.

 Det lär ska gå för sig att bada dom. Monster väntar tydligen på vattnet och Mister köar.


Här är det invägning, lite pinsamt för det står Error på displayen 


Kompisar på Ljusterö har alldeles vanliga bondkatter som tydligen inte alls är så vanliga numera. 
När de var riktigt små bodde de i en låda under den säng som jag sov i när jag hälsade på. Dvs försökte sova i. Det var full fart under sängen och jag måste ju titta på dom. 

Flera lördagsbloggare finns i fliken ovan.

10 kommentarer:

 1. Har just varit hos din syster och hos Anna på Noton och där fått underhållande inlägg om katter och kockar - lägger dig till det underhållande också!
  Härligt inlägg med sting här med!

  SvaraRadera
 2. Vilket ljuvligt inlägg! Det är något alldeles speciellt med katter och att sova i en säng där det finns kattungar under...det går ju bara inte, för även om de skulle somna så måste man ju i alla fall titta på dem för att de är så himla rara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag låg i sängen med kroppen och hängde med huvudet under sängen, ganska obekvämt men jag kunde inte låta bli.

   Radera
 3. Curiosity killed the cat...

  Vilken urgullig error-bild på Mister på vågen! Och alla andra bilder också, förstås, alldeles kattförtjusande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pinsamt är det uppenbarligen, kränker hans kattvärdighet.

   Radera
 4. Denna vecka var verkligen ditt inlägg fullt av missar Karin! Sötaste missar jag sett på länge, de där spa-katterna är ju helt ljuvliga! Vi har precis fått ett litet "barn-barn" i form av kattunge som vi är väldigt spända på att få träffa. Riktiga barnbarn lär dröja, lilla spräckliga Greta duger bra så länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är jag lite trött som virar till det med namn och har mig, men det är ju så många som heter Karin i det här gänget!!! Värre "missar" kan man kanske göra kan jag ju vitsa till det med :-) Nu ska jag nog gå och sova!

   Radera
 5. Handfat och kartonger är ofta favoritplatser för katter. Bilden på Monster och Mister är helt underbar! Skickligt att ha hunnit att ta bilden på invägningen, mina katter hoppar från vågen innan den hinner säga 'error'.

  SvaraRadera