onsdag 19 juni 2013

Barn och "barnbarn"


Mina "barnbarn" är inte som andra men lika påhittiga som andra barn
 Det här är sonen och det är hans katter, dom älskar sin husse lite väl energiskt ibland
han är dataprogrammerare och nu syr han medeltidskläder.
 Här sitter dottern, hon är textilare, skräddare i det närmaste, hon programmerar inte, för närvarande.
Och någon gång ska jag skriva om kökssoffan, det blir nog en lång och innehållsrik historia.

Ha nu en väldigt skön midsommar.

8 kommentarer:

 1. Ja, kökssoffor! VET du att farfars fina ljusgrå kökssoffa numera bor i Sao Paolo? Och att mormors soffa från falun återvänt från Grängesberg? Det måste bli lite soffstatusuppdatering på våra respektive bloggar.

  Fina barn och barnbarn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nje, var stod farfars soffa? minns inte den. Men visst är det kul att den flyttat till San Paolo. Var bor mormors soffa nu, finns det någon liten bebis som letar reda på pinnen som gnäller?
   Våran soffa som var din har en kraftigt magisk inverkan på alla som sätter sig på den. Det är riktigt kul att se vad som händer.

   Radera
  2. Alla som satte sig på min fd kökssoffa tenderade att glida ner i horisontalläge och somna. Fungerar den fortfarande som sömnmedel?

   Jo, farfars soffa är egentligen ingen kökssoffa; den stod uppe i hallen i Karlshem, gästspelade ett tag i ladugården (lilla rummet), flyttade till Welanders väg i Stockholm och sedan till Axelssberg och nu finns det alltså i Sao Paolo och väntar på besök! Mormors soffa väntar på omplacering efter Grängesbergsbesöket (jag har en plan...).

   Radera
  3. Om farfar visste vad hans soffa är med om, vad skulle han inte skriva då?

   Jo din gamla kökssoffa är visserligen inte snickrad i hängbjörk men nog faller folk omkull på den. Eran kökssoffa, min gamla som kom från Ängsbacken har inte alls samma inverkan på folk trots att det är en "stuppsôffa".

   Radera
 2. Vilka härliga katter och barn! Trevligt att barnen tycker om att arbeta med textil. Ha en skön helg! Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt med katter och barn och väldigt kul att att båda barnen och mågen syr, och dom syr ofta för hand! man kan ju inte sitta ute på gräsmattan med en symaskin heller.
   Ha en skön midsommar

   Radera
 3. Dina barn (inte katterna) brås på sin mamma, ser jag. När min son var liten älskade han att sticka. Kom ihåg att det väckte uppmärksamhet när jag, dottern och sonen satt och stickade på tåget.
  Önskar dig en skön fortsättning på midsommarhelgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra att det blir fler och fler som bryter det gamla mönstren. Jag beställde en täljhäst från ett snickeri som drivs av två kvinnor och både sonen (programmeraren) och mågen (smeden) syr sina medeltidskläder själva och de är mycket kvalitetsmedvetna. Det är så bra.
   Hoppas du har en skön helg.

   Radera