fredag 3 oktober 2014

Lördagstema Sommarminne

I oktober styr över Musikanta lördagsteman och nu är det Sommarminne som är aktuellt. Flera lördagsbloggar i fliken ovan.

Ett av de våldsammare minnena från sommaren är oljetanken i syrrans källare. Pensionären sågade av lämpliga bitar och sedan puttade vi ut den. Det var alldeles för varmt för grovarbete men det finns ju en sjö i närheten.
Ajöss med den
Så var det städning på flottningsmuseets gamla område, igen. Fortfarande alldeles för varmt.
Hur mycket myror kan en gammal brädhög innehålla?
Vi försökte ha semester, men det måste ju vara något givande så vi gjorde besök på Gammelväla i Värmland. Det där med pärttak är intressant.

Tappra takläggare i 30-gradig värme
Sedan blev det Julita gård
En bänk i skuggan var nästan det enda vi orkade med i värmen
Hemma igen, det är dags att ta itu med verksamhet på Siljansfors skogsmuseum. I år har det varit fyra musikföreställningar, varav tre musikmatinéer. En gång började det regna samtidigt som föreställningen började. Nästa gång var det gassande sol och alldeles för varmt, tredje gången var det flera publikdragande evenemang i trakten. Det är inte lätt att vara arrangör.

De stackars musikerna hade det inte lätt, scenen blev som en bakung.
Och en musikteater. Lars Hjertner spelade Änglaknäpp. En underbar liten föreställning där Lars spelar alla tre rollerna smeden/spelmannen och hustrun och predikanten. Det är kärlek religion och dramatik, och väldigt bra. Jag hoppas vi kan få honom till Siljansfors nästa sommar också.

Smeden och spelmannen Bjurbäcken hyllar fiolen och musiken i föreställningen Änglaknäpp
Bilden är inte min och jag minns inte var den kom ifrån.

 Och så har det varit en stunds stilla frid i fäboden också, men alldeles för få.


Summa summarium kan jag konstatera att sommaren försvann fortare än kvickt. 
Eller var det så att jag höll på med något annat medan den pågick?
Det ska jag inte göra om.

16 kommentarer:

 1. Gammelväla .. minnen från Brunskog bringar lite nostalgi för mig! Roliga, goda minnen du bjuder med fina bilder till texten. Ånglaknäpp - et ....
  Den svartvita näst sista bilden tog sig rakt in i mitt fotohjärta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gammelväla var kul men det var väldigt varmt den veckan, alla led och det lade nog lite sordin på verksamheten.
   Den svartvita bilden är pressbild, det skulle jag ha redovisat, bra att du påminde mig.

   Radera
 2. Vilken fin sammanfattning av din sommar!
  I år har det verkligen varit en riktigt sommar och ofta var det en aning för varmt om man inte kunde ligga vid stranden och svalka av sig.
  Trevlig helg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju faktiskt en trevlig liten badplats i älven 500 meter bort. Det är perfekt för ett kvällsdopp. Mitt på dagen är det ingen idé, man är genomsvettig innan man kommer hem igen.

   Radera
 3. Ja, ni bara roar er ni...

  Tankäventyret till exempel, det tog ju ett par vändor och åtskilliga dagar innan det var klart. Och som sagt, i trettio graders värme – men skönt är det att vara av med eländet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland undrar jag vad det är som driver Pensionären. Men det är väl som han säger; det är ju roligt om man kan hjälpa till. Fast det veti17 om det gäller oljetankar.

   Radera
 4. Du fick minnen av mycket heta dagar senaste sommar att vakna till liv och plötsligt så tycker jag att det är skönt med höst:) Julitagård har vi också besökt ett par tre gånger, men i vårliga stunder då rabarbern är som allra bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bra att besöka Julita när man kan röra sig och inte bara sitta och pusta i värmen. Vi får göra om det där.

   Radera
 5. Jag har också ett minne av att sommaren var förskräckligt varm, men det förbleknar mer och mer. Å andra sidan tycker jag att temperaturen just nu är helt perfekt.
  Julita gård var jag och besökte med ett gäng damer för några år sedan (kanske 7-8, tiden går så fort numera). Kommer ihåg de fantastiska trädgårdsanläggningarna.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi pratade lite om vad dåligt väder egentligen är. Om det är så varmt så att man inte kan vara ute så är det väl också dåligt väder? Så var det när vi var på Julita.

   Radera
 6. Varma och fina sommarminnen att ha med sig när snön yr runt knuten i vinter :) Kul att få ta del av av allt trevligt ni hunnit med - tack för det.
  Ha en skön och fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och när det snöar bäst kan man väva något fint.

   Radera
 7. Vädret var visst inte alltid helt rätt på rätt tidspunkt, men ni fick i alla fall gjort en hel del. Alltid härligt med minnen att se tillbaka på, även om det var slitsamt/varmt/vått när det hela egentligen utspelade sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej så går det när man planerar och inte synkar med vädret. Man borde kanske titta ut först och se vad vädret tycker att man ska göra.

   Radera
 8. Oj när jag såg första bilden och innan jag läste texten trodde jag det var en stor tavla. Visst ser du konstverket på den?

  SvaraRadera
 9. Så fina bilder med text *tack*
  Ny i gänget med lördagstema!
  Kul med nya vänner/ kram

  SvaraRadera