onsdag 30 oktober 2013

Att leta i gamla papper

jag letade efter – ja det var när jag hittade den här bunten som jag glömde vad jag letade efter egentligen

Jag börjar ana att det här kan ta tid
ja just ja det var ju ett mönster jag letade efter och här finns det ju massorInte så smickrande modeller men det verkar ju ledigt och skönt


och instruktioner finns det också


och mönsterblad – nja det får nog vara

7 kommentarer:

 1. Ja kära nån, dessa mönstertidningar! Senast jag använde en var i en krissituation då yngsta dotter måste ha en tjusig klänning till skolavslutningen (i nian, så det är ett tag sedan, hon är trettio nu!). Jag grävde fram ett tyg som legat i evigheter, vi köpte en mönstertidning på Åhlens, som hade söndagsöppet och så var det bara att klippa och sy. Det gäller att följa rätt linje på de där mönsterarken, så att man inte halkade in på något annat plagg, helt plötsligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh... jag snubblade lite i listan över bloggare och trodde att det var Musikanta jag kommenterade. Hon har också gamla tidningar. Nåväl. Du har nog sett resultatet av de heroiska insatserna, som för övrigt tilldrog sig den 31 maj 1998!

   Radera
  2. Jodå jag minns, ni var lite stressade på mitt 50-års-arbetsläger.
   Men hur gör jag nudå, ska jag tillkalla Musikanta så hon får kommentera? Äh jag gör det själv, klänningen blev väldigt fin om än dekolletaget var lite var väl generöst men det var säkert poppis.

   Radera
 2. Även om jag inte var med 1926 så har jag försökt sy efter såna där virrvarrmönsterblad. Inget jag gör om - det var extremt jobbigt att få det rätt.

  SvaraRadera
 3. Jo även jag har gjort det och det var klurigt att följa rätt linje.
  Men senare var det någon smart sömmerska som kom på att lägga storlekarna i varandra med gemensam mittlinje och plötsligt blev allt mycket klarare.

  SvaraRadera
 4. Sådana där läckra tidskrifter kan få en att försumma hus och hem.
  Det var väl inte förrän på 80-talet som mönstertidningarna gjorde mer lätt-tolkade mönster. I alla fall Burda och en del andra tyska tidningar, som jag använde mig av, hade länge dessa tålamodsprövande mönster.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det blev stillestånd ett bra tag. Språket, formuleringarna och värderingarna är verkligen något att drunkna i.

   Radera