torsdag 9 juni 2011

Gardinhelvetet

Krångel

Det är så skönt att solen skiner men nu är det så att solen lyser in på köksbordet på sena eftermiddagar, när vi sitter där och äter middag. 
Det behövs gardin alltså.
Gardiner är inget jag är speciellt förtjust i. Framför allt byter jag sällan och gör jag det så tvättar jag dem och hänger upp samma igen.
Det ska vara enkelt.
Men det är det inte.
Det finns ett oräkneligt antal gardinupphängningssystem, och alla får mig att tänka på yogiska lugnande metoder: Sänk axlarna, andas djupa lugna andetag med diafragma.
Jag har en låda med gardinupphängningsgrejor. Med det fattas alltid saker. Behöver jag 16 krokar så finns det 10. Behöver jag klämmor finns det massor, i fel storlek.
Jag åker och köper nytt för att komplettera och då visar det sig att det märket jag söker inte längre finns eller också har man ”utvecklat” systemet och ändrat storlek på det mesta och inget stämmer när jag kommer hem.
Andas djupt och lugnt.
Bäst är det som ligger i den blå plastpåsen, två skruvöglor med snöre mellan.
Och nu har dottern kommit hem och hon behöver rullgardiner i sitt rum. Det krävs en halv ingenjörsutbildning för att få upp sånt.

2 kommentarer:

  1. Jag kan tipsa om en rullgardinuppsättarexpert nära dig! En som har tränat på våra rullgardider och det utföll till stor belåtenhet.

    SvaraRadera
  2. Ja visst ja! och karl'n är psykolog. Det var ju det jag sa, det behövs utbildning.

    SvaraRadera