söndag 15 maj 2011

Tomatodling

Odlingsbänkarna är på plats, jag har sått och ett fridfullt vårregn har vattnat. Fiberduken hålls uppe med kompostnät, annars var Tootitosh idé med lagom långa bitar vattenslang och pinnar också bra.
Sedan var det gångarna emellan lådorna som maken vägrade att klippa gräs i. Inga problem hävdade jag, man täcker med bark. Ja så blev det markduk då och så var det barken… Man är ingen duktig konsument när man har a-kassa men man är uppfinningsrik.  Att köpa bark mitt i skogsbygden känns fel. Man kan t ex åka till bysågen och städa lite istället. Det blev mycket bark och väldigt bra.
Riktigt bra blev det.
Sedan kom vännen Kalle från Sundviks trädgård där Hillevi odlar tomater. Hon hade skickat med tre plantor, dom ser lite annorlunda ut än mina, jag försöker hävda att mina är en annan sort, dvärg eller mini eller nåt sånt.


Sedan kom det en hagelskur. Hoppas att det inte har haglat på hjortron-blommen.

3 kommentarer:

  1. Det var också en bra lösning, med kompostgaller. Jag måste bara säga att ditt växhus ser ut som min drömmars... Det är så fint med dom vita spaljéerna i fönstren.

    SvaraRadera
  2. Ja visst, det var det här jag drömde om för flera år sedan. När maken satte in kaminen blev det ännu bättre och vi sover så gott där så nog är det ett drömhus alltid. Men det tär hårt på arbetsmoralen.

    SvaraRadera
  3. Smart, det där med barken! Ska ta en sväng förbi den något mer industriella sågen nära mig och se vad de säger om lite städning.

    SvaraRadera