lördag 20 februari 2016

Min ena fot. Lördagsblogg

Idag tycker Tove att vi ska skriva om ena foten, men jag tar båda, dom hör ju ihop liksom. Det finns flera fötter i fliken Lördagsbloggare ovan.

Fötter, det är symboliskt så det förslår. Man ska ha bra på fötterna när man ger sig in i en debatt annars kan man få kalla fötter osv. För att inte tala om halta präster i litteraturen, klart dom haltar när ena foten är en bockfot.

Tortyrdojor
Min ena fot är det inte något märkvärdigt med, lite problem stortåleden bara. Men annars gör dom lika ont båda två. Artoser är inte kul.
Så därför gick jag (försiktigt) till en fot- och skospecialist. Det var intressant och ganska dyrt.
Hos specialisten fick jag gå på ett gåband medan promenaden filmades bakifrån, därefter fick jag stå på en plexiglaspall med en spegel under så att specialisten kunde betrakta plattfötterna i detalj. Sedan gjorde han gipsavgjutningar av mina fossingar och tillverkade ett par sulor. Med de sulorna i skorna kan jag skutta omkring ganska obehindrat.

Snälla skor, men oputsade
Men var får man tag i skorna som rymmer sulorna? Jodå även det går att lösa, och nu blir det reklam.
Det finns en firma som heter Cinnamon och där finns det specialskor med breda tår och plats för sulor. Skor som verkligen förstår mig. jag har t o m vågat mig på att köpa ett par pumps.

I förra katalogen fanns det en liten text om skorna.
Det fanns ett par pumps som hette Pompadour,
det stod att dom var fräcka och väldigt lätta på foten.
Dom vågade jag inte köpa.

12 kommentarer:

 1. Tortyrdojor! :) Precis så är det!
  Här blir det mycket sandaler som kommer i användning.
  Det är viktigt att tårna kan vifta på ordentligt i skorna.
  Men tänk ändå om du skulle ha köpt de där pumpsen som heter Pompadour?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju en försiktig liten tant så då vågade jag ju inte. Men det hade varit kul.

   Radera
 2. Oj, kära nån. Här går man omkring alldeles okollad och förmodligen fullkomligt oprofessionellt. Men hittills har det ju gått bra sa han som ramlade från tjugonde våningen, när han passerade den fjortonde. Pompadourpjucken låter ju trevliga – vem vill inte vara lätt på foten – men om de är åt det breda hållet funkar det nog inte för mig, dessvärre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom har skor för alla fötter på det där stället. Var glad åt att fötterna håller.

   Radera
 3. Det tycks mig som om den bredfotade majoriteten av svenska folket har lättare att hitta skor än vi smalfotade. Ofta är den sko som är lång nog i tårna för mig alldeles glapp i hälen. Jag kan ju inte ALLTID gå i Lundhagskängor som finns i olika läster - och har plats för inläggen!Har tyvärr litet långt till min bästa skoaffär. Den ligger på Lexington Avenue på Manhattan. Men gissa om jag passar på när jag är där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det verkar ju lite opraktiskt med närmaste butik på Manhattan. Det verkar vara ett ganska vanligt problem, det att det inte finns skor för tunna fötter. Här finns en marknad för Cinnamon, tipsa dom.

   Radera
 4. Jämställdheten har inte kommit särskilt långt när kvinnor tar på sig sådana högklackade skor som t.ex. alltid kronprinsessan har på sig. Åtminstone när man ser bilder på henne.

  Glömmer aldrig hur ont man hade i fötterna i skorna med stilettklackarna när man var tonåring och hade gått några kilometer hem från bion på kvällen. Skönt att unga tjejer numera faktiskt går omkring i bekväma skor för det mesta här i Sverige. Utomlands verkar det fortfarande vara högklackat som gäller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man undrar ju om det är andras förväntningarna som gör att kvinnor vinglar omkring i såna skor, själv var jag för lat och det hade inte funkat på grusvägarna hemikring.

   Radera
 5. Du är förankrat i livet även med fötterna du - en jordad modell blir min tanke - och tack för Cinnamon! Prästerna i litteraturen ... blev en tankeknöl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vassego.
   Selma Lagerlöf har nog någon halt präst har jag för mig.

   Radera
 6. Men det var en länk som man kanske kan ha användning av framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst seru, och butiken i Uppsala kanske.

   Radera