söndag 14 februari 2016

Lördagsblogg Knappsats

Oj vad det kör ihop sig ibland.
Idag handlar lördagstemat om Knappsats, det har Tove hittat på.
Om någon trodde att jag skulle duka upp alla mina knapplådor så är det i och för sig rätt gissat men alla vet ju hur det kan gå då. Man börjar sortera, stora knappar, små knappar. Nej det är roliga att färgsortera. Eller det kanske är bättre att sortera efter material, metallknappar, glasknappar, duffelknappar – var kommer alla duffelknappar ifrån, så många dufflar har jag verkligen inte slitit ut.

Maskinisten gillar inte heller kyla
Nej det blir inte någon dykning i knapplådan.
Däremot har jag lite problem med andra knappar. Alla knappar på min nya kamera. Vi förstår inte varandra riktigt än. Eller för att vara alldeles ärlig, det är jag som inte förstår mig på kameran och dessutom har det varit lite som kommit i vägen.

Först var det alldeles för kallt att gå ut med den lilla babyn, kameran alltså, dvs det går bra att gå ut i kylan, men att gå in kan bli knepigare för om kameran blivit rejält kall och kommer in i värmen så kan det bli kondens in den och det är inte alls nyttigt för en liten kamera. Den måste slussas in lugnt och fint så den hinner anpassa sig till den nya temperaturen. Precis som en fiol alltså, ja ni hajjar.
Sedan blev det 100-årsfirande när make och dotter slog ihop sina födelsedagar, och sånt kan ta tid. Så det har inte riktigt funnits tid att sätta mig ner och begrunda min nya leksak och alla knapparna.Det sitter knappar ovanpå kameran


och på sidan


och andra sidan


och på objektivet
Och knapparna gör olika saker beroende på vilket program jag valt. 

Tack och lov så finns det en knapp som heter full automatik, det känns tryggt.

Flera lördagsbloggare finns i fliken ovan.

10 kommentarer:

 1. Ett roligt inlägg på tema; du får då till det. Jag får också insikten om frågan är en sån kamera något för mig? Dina färgsorterade knappar antar jag är en höjdarknappsats :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sortera knappar kan man göra till man blir helt knäpp

   Radera
 2. Knapparna på kameran är inte helt överens med mig. Ännu och jag undrar om vi någonsin kommer att befinna oss på samma våglängd. Jag är så knäpp att jag bara knäpper på knapparna och hoppas att det blir bra i alla fall. Vad kameran tycker är nog en helt annan sak. Grattis till den nya babyn och lycka till med alla knappar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Auto i alla lägen så blir det rätt bra, men sedan vill man ju experimentera också, man kanske lär sig nåt.

   Radera
 3. Knappa på bara! Det blir jättebra det där – den ser ju väldans välväxt och duktig ut den där bebisen!

  Hundraårskalaset var så pass hejdundrande att jag nästan glömde att ta några bilder. Men jag tror att det fanns andra som dokumenterade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag håller Fotoklubben i handen och förhoppningsvis får jag inte alla goda råd i en störtskur från alla håll, en sak i taget tack anar rör jag bara ihop det.

   Jag tror att Jennie fotade en del.

   Radera
 4. Även jag ägnar mig åt full auto - utom när nån knapp petats på av misstag och då blir det inte alls bra. Ett par gånger har bilderna plötsligt blivit kvadratiska utan att jag menat det. Då får jag be njesen om hjälp. Efter en stunds knappande har hon fixat det. På frågan vad hon gjort säger hon "Ingen aning!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju lite bra att kunna funktionerna i kameran, man kan göra så mycket mera även om den så kallade Japanen i kameran klarar det mesta.

   Radera
 5. Har inte tänkt på det där om kylan - bra att du tipsade. Jag vet vad de flesta knappar på kameran är till för, men sen när jag har väl fått fram en massa saker att klicka på tar det stopp. Kanske man borde tillfråga broschyren som var med när jag köpte kameran? Kul vinkling på inlägget!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är rejält kallt kan man vara lite försiktig med kameran men några grader klarar den.

   Det finns diverse kameraskolor på nätet, oftast ganska bra. Man bara söker på sin kamera och fotoskola. Man kan ha tur, sägs det.

   Radera