lördag 5 december 2015

lördagsblogg Övning ger färdighet

Idag vill Anna att vi ska skriva om att övning ger färdighet.

Och det är ju så sant så, men så ska man komma sig för också.
Syrran skriver om yoga (hon snor ofta mina ämnen innan jag hunnit skriva, hur vet hon?) Men jag skriver också om yoga. Det var förresten hon som satte mig på yoga-spåret. Förmodligen var jag ganska otrevlig, sur och bitter och nybliven arbetslös på ojusta grunder.
– Yoga, sa syrran
– Phf, sa jag, det kan nu roa er med i stan, sånt finns inte här i skogsbrynet.
Men det gjorde det, en Prova-på-yoga. Det räckte.

2004 började jag en yogalärarutbildning på Deva Espania. Vid vägs ände i Andalusien.  Och sedan dess har jag hållit på och nu får jag inte sluta för deltagarna,  det är nog tur för mig det.
En del har hängt med från början.

Här är en liten julklapp, ett yogapass som jag komponerat. Man börjar i sängen och slutar passet med att man står på golvet, vaken och pigg: God morgon yoga
Favoritställning
Men så har jag övat på annat också, jag fick ju för mig att jag skulle bevisa att jag inte var helt obegåvad, så jag skulle sticka spetssjalar. Det gick väl sådär.De där tussarna nere till vänster är misslyckanden som jag rivit av och börjat om. Sedan kom jag väl en bit och tyckte mönstret var för tråkigt så jag började på en annan sjal. Som blev klar faktiskt, och en till och en till...

Jag kanske borde ge mig nu.

Panna Frost Flower heter den.

Men så var den en som var så vacker och den ville jag verkligen klara av och det gjorde jag också. 

Sevilliano

Nu har jag hittat en som jag har gått bet med. Hittills. Det finns inga mönsterrapporter och varje varv är unikt men skam den som ger sig, jag ska nog klara den också, så småningom. 
För närvarande är det muddar. Jag övar.

I en flik ovan finns det flera lördagsbloggare.


14 kommentarer:

 1. Dina sjalar, ja, där kan man tala om övningar! Vad beträffar yoga så var det den där barnställningen som jag inte kunde med i början. Det gjorde förskräckligt ont i mina ben att få ner rumpan mot hälarna. Men övning hjälpte så efter en tid gick det smärtfritt fast jag trodde att jag var anatomiskt inkapabel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du verkar mycket anatomiskt begåvad.
   Och så kan man fortsätta med den där barnövningen och få ner rumpan på golvet och ha fötterna på sidan om höfterna. Den övningen har jag tagit ur min yoga, knäna är gångjärnsleder och ska inte vridas.

   Radera
 2. Wow - vilka fantastiska sjalar du stickat! Tror inte jag någonsin skulle klara det... och inte ditt yogapass heller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så sa jag också och nu har jag gjort det.

   Radera
 3. Vad härligt att läsa om all övning! Och schalarna... Heeelt fantastiska skapelser. Både yoga och handarbete är väl utmärkta exempel på "övning ger färdighet". Ha en fin söndag i blåsten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.
   Vadå? Blåser det? Ja lite kanske.
   Visst hjälper det att öva, men fiolen har sovit länge i sin låda, har lite dåligt samvete för det.

   Radera
 4. Klart imponerande! Så många! Väldigt vackert resultat dessutom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-)
   Och det var ju faktiskt inte så svårt.

   Radera
 5. Tack för julklappen! Det blir finfint att börja så och sedan köra ett par solhälsningar på det när man väl kommit upp på golvet. Sen kan man ju göra som din bildillustration i blogginlägget antyder. Dvs lägga sig igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, försök att hinna med lite frukost emellan också.

   Radera
 6. Så du for till vägs ände du for yogautbildning.
  Och några sjalar har det blivit också. Så du kan få till det!Heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, jag tror behovet av sjalar är tillgodosett men inte behovet av att lära mer.

   Radera
 7. Fantastiska sjalar! Du måste ha haft ett oändligt tålamod. Jag kopierar din morgonyoga (om jag får) - jag behöver verkligen något sådant eftersom jag känner mig väldigt stel av och till.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får du kopiera yogan, jag komponerade det passet till mina deltagare och dom vet ju hur det ska gå till men är man ovan så fattas det nog lite instruktioner. Det viktiga är att du ANDAS medan du gör rörelserna, in vid alla öppnande rörelser och ut vid alla hopböjande och andas ut ordentligt, och lite till. Inandningen ordnar det sig med av sig själv.

   Radera