tisdag 11 mars 2014

Vårpromenad med troll i skogen

Solen sken och jag drog på mig stövlarna och tog en promenad. Det finns en stig utmed älven och nu på vintern har någon kört med snöskoter där och packat till snön så det går bra att gå också.  Men det var inte inspirerande att bada.

Jag störde nog en svan, den lät sur och simmade iväg. På andra sidan älven ligger en fin stuga, där bor en man som heter Olle, han har föreslagit att jag ska komma och hälsa på.
Det har jag inte gjort.

Lite längre bort efter stigen hittade jag ett gult troll, eller vad det var…Jo det var tydligen ett öltroll, verkade ha fått lite för mycket.

Men sådär kan det ju inte få se ut så jag plockade i alla burkarna i lådan och traskade hem med skräpet. Så om ni hör något rykte om att jag har synts på byn som en ölburksplockare så stämmer det.

8 kommentarer:

 1. De där öltrollen är ju för besvärliga. Tufft att du vågade! Men bli inte förvånad om någon snäll granne frågar dig om ni behöver låna lite pengar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle snarare tro att någon törstig granne frågar om jag har mera öl.
   För övrigt tror jag att det var importöl och burkar som inte går att panta, ska väl kolla nån dag.

   Radera
 2. Har just varit på vårsalongen på Liljevalchs och där fanns en hel vägg av små fåglar gjorda av ölburkar. Du som är kreativ kunde ju tillverka nåt piffigt av burkarna och sälja dyrt! Fåglarna var urläckra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju för trist att jag inte hann med Liljevalchs, hoppas jag hinner ner en gång till innan vårsalongen stänger.
   Tillverka saker är kul och jag gör det gärna, men att sälja, nej det är svårt och inte är det kul heller.
   (Oss emellan; jag har samlat plåtburkar för att en väninna och jag ska roa oss med plåtkonst så småningom)

   Radera
 3. Se där! Då kanske burkarna fyller på samlingen. Hoppas få se resultatet på bild så småningom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många kanariefåglar blir det.

   Radera
 4. En fin trollhistoria, fantastisk fin trollbild den första! Den sista är inte lika fin, men till nytta kommer de då förstår jag. Så är det också gult solsken i detta troll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så underbart att du ser det så positivt, det var inte riktigt så jag tänkte när jag hittade skräpet som skoterungdomar bala slängt. Grr.

   Radera