lördag 28 december 2013

Halvårskoll lördagsbloggen

Frånsett att Blogger och jag inte kommer överens så ber jag att för önska er ett nytt trevligt år.

Vikingakvinnor i Årsunda vikingagård, det var ganska ruggigt den dagen yllekläder hade inte varit så dumt.
Juli, det är då det är som mest intensivt och bor man i ett turistområde så är det många besök. Det är mycket intensivt och lika kul och tids nog blir det november. Men vi hann med ett besök på textilvecka i Årsunda vikingagård.
Och det var vårdplanering för farmor som får flytta till äldreboende, äntligen.Augusti Då fick vi glida fram med Ångbåt Engelbrekt och blev serverade middag medan vi kunde titta på duggregnet utanför fönstren. 
Lisselbyutställningen, årliga utomhusutställning gick av stapeln, en fantastisk tillställning som tyvärr ofta krockar med en annan fantastisk tillställning. Och så plockade vi bär, hallon blåbär lingon, Pensionären plockade mest. 

Farmors lägenhet skulle städas ur. Och när folk började prata om sista semesterveckan och inskolning och termisstart så insåg jag att jag är pensionär numera, det var mycket behagligt att luta sig tillbaka och tänka att det där skiter jag allt i.


september Mera lingon, Syjuntan ordnade födelsedagsresa till Växbo lin. Där tyckte dom tydligen att jag handlade för lite för de hade dragit dubbla summan från mitt konto, kan vara bra att kolla sånt ibland.
Pensionären begrundar Getabocken hos Pettas på Geta.

I september åkte syrran, pensionären och jag och hälsade på Pettas på Åland och lyckades pricka in konstveckan, det var mycket lyckat.
Gänget ordnade en överraskningsresa till en Ljuskväll i Bäsna trädgård. Visserligen fyller jag år i maj men då är ju livet så kul ändå så det är ju alldeles jättebra med uppiggande på höstkanten. Visst har jag trevliga vänner!

Farmors äldreboendet ville ha inflyttningssamtal men det flyttades fram, igen. Och så ramlade hon och bröt armen.

oktober farmor blev allt sjuk och dog den 31 okt.november Jag lyckade äntligen komma med på kursen i yllebroderi, tyvärr var det tack vare någon som hade vinterkräksjuka som fick lov att lämna återbud.
Emma flyttade,  och vi kånkade flyttkartonger och städade och städade.
Och så var det begravning.

December, gick i ide, eller nej, bara nästan.
Någon dårfink sågade av majstången mitt i natten.  Man blir bara trött på dumt folk.
Jag bakade hårt bröd och matbröd och så bakade vi tunnbröd. Barnen kom hem och jul blev det också och slutligen stickade en mössa som blev så ful så jag började fundera på om jag ska utlysa en tävling om hur jag ska kunna få en mössa som inte får folk att se så förfärligt roade ut.
Tack Gnuttan i Wienerbrödslandet för kul bloggteman i december

5 kommentarer:

 1. Se där, det var väl en mycket bra inledning på pensionärslivet! Och då verkar du ändå bara ha fått med en bråkdel. Fina yllebroderier!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har tydligen hänt lite i alla fall, och så missade jag Den Stora Invigningen av Eldpallen. Förargligt.

   Radera
 2. Ditt halvår ser ut att ha varit finfint. Lingon, jättebra, det har jag också i frysen, goda råa på morgonfilen, särskilt när de är egenplockade.
  Åland i mitt hjärta med Getabocken och allt! Yllebroderierna är så vackra, sånt har jag provat på för längesedan.
  De löjliga vandalerna skulle ha ordentligt på moppo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det artade sig väl rätt bra, för att vara nybörjare som pensionär är jag nöjd. Men nästa vecka, då…!

   Radera
 3. Jag gillar verkligen halvårskollsteman, både att själv skriva dem, men också att läsa dem. Gillar betraktelserna som blir tagna och se hur livet har sin gilla gång för oss alla, på gott och ont. Innan du anar det har du fått 100 % sväng på det där med pensionärslivet. Det låter i alla fall som du har ett rikt liv där det tas chanser att lära och se nytt. Härligt! Livet ska ju njutas.

  SvaraRadera