lördag 6 april 2013

Det är Miraldas fel


I April är det ByFånen som föreslår teman och idag vill han att vi ska tala om vems fel det är. Flera lördagsbloggare finns i fliken ovan.

Såhär är det: Jag var ju utan jobb för ett tag sedan och beslutade mig för att lära mig sticka spetsstickning för att ha något att pigga upp mig med. Som förebild har jag Maria på Pyssel&Knåp. Man ska ha förebilder men inte förkrossande förebilder, det är inte bra för självförtroendet.

Ett år senare hade jag en trave spetssjalar, och jobb. Men som avkoppling från jobbet, som i viss mån består av att jobba med databasen Sofie, så måste jag ju ha något avkopplande så vad vore bättre än en stickning och ett av målen med stickningen var att sticka den vackra sjalen Miralda.

Jag kommer till varv nr 9. Där blir allt fel, mönstret stämmer inte och eftersom det är 305 maskor att pilla upp så är det lite trist att börja om gång på gång. Jag blir grinig helt enkelt. Det är Miraldas fel!

Till slut började jag granska mönstret och insåg plötsligt att det var inte lika på höger och vänster sida och det bör det nog vara. Lika fast tvärtom.


Nu har jag konsulterat Guru Maria.

Sofie då, vad är det för fel med Sofie? Det är några saker som bekymrar mig, förutom att jag inte förstår mig på databaser, alla som har jobbat med den databasen på museet tidigare har dött.
Det gör mig lite orolig.

17 kommentarer:

 1. Det verkar vara kvinnor som är problematiska för dig, eller i varje fall företeelser med kvinnonamn. Se upp med båtar, de brukar ju betraktas som femininum!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur i hela friden kan man komma på att döpa en databas till Sofie? Jag undrar vad konstruktören hade för relation till en Sofie i sin närhet? Den kunde ju ha hetat DataMus t ex (Databas för museer)
   De båtar jag umgås med heter Sven och John och Laxen, arbetsbåtar har mansnamn av någon anledning.

   Radera
  2. Må så vara att de har mansnamn, men de brukar om- och tilltalas som "hon" och "henne"

   Radera
  3. Jaha, det visste jag inte, undrar om gängen kring båtarna vet. Just nu är det renoveringar på gång och en mycket entusiastisk samling stora pojkar som gillar tändkulemotorer, och ångmaskiner samlas på onsdagarna och har junta.

   Radera
  4. Synd att det är så långt till den juntan, jag tror dom har trevligt. Ånga är liksom mycket vänligare än diesel..

   Radera
  5. Kolla här. Dessutom har margarinet funnit sin rätta plats i tändkulemotorerna.

   Radera
 2. Stickor och tråd är tålamodsprövande, men oj vad kul när det äntligen blir rätt - och bra! Databaser som har "riktiga" namn måste det vara något fuffens med. Är det för att man ska ha mer tålamod med dem kanske? På mitt jobb har databaserna helt obegripliga namn. Dessutom är det svårt att hitta i dem och ibland saknar man access och då blir det ännu mer besvärligt. Ja, jag är bara en användare, men ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stickor och tråd är terapi, lugnande och meditativt. Vanligtvis, just nu är det som om jag stickade med mina egna nervtrådar grrrr.
   När jag råkar ut för databaser så hamnar jag alltid som Admin, det tycker jag är orättvist och särdeles tråkigt.

   Radera
 3. Föredrar helt klart stickning före databaser.....

  Har ibland också varit övertygad att stickmönstret måste vara fel men oftast kommer jag så småningom på att det är jag som inte fattat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är ju den första insikten, efter att man repat upp några gånger. Men nu är det något skumt, t o m Guru Maria tycker det.

   Radera
 4. Stickning framför databaser, utan tvekan.
  Så tjusiga båtnamn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, databaser är ena riktiga paragrafryttare, helt oresonliga och alldeles omöjliga att improvisera i. Men ska man sticka mönster är det bra att ha ett mönster som är rätt. Forts. följer i det ämnet.
   Båtarna är en historia för sig, tändkulemotorer och ångmaskiner är tydligen väldigt spännande för pojkar i alla åldrar. Jag slipper.

   Radera
 5. Här om någonsin är det väl väldigt lämpligt att använda "hen". Som i "Har ni fått i Sven i sjön ännu?" "Nej, hen måste skrapas och målas först."

  Väldigt vacker sjal, men jag håller med om att något ser lite osymmetriskt ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båtar tilltalar jagm somm den sjösjuka landkrabba jag är med ""den",
   Och sjalen visst är den vacker och visst är mönstret lite osymetriskt, men jag tror att det är något annat fel också. Fors. följer.

   Radera
 6. Började sticka en olle till barnbarnet/n med flätstickning. Fick inte ihop det trots att jag stickat flätstickning tidigare (för så där 30 år sen). Gick tillbaka till butiken för att klaga. Expediten tittade på min stickning och frågade: "Stickar du från vänster till höger?". Nej, men jag hade läst mönstret från vänster till höger...
  Jag tycker inte du ska fortsätta att jobba med databasen Sofie. Hon verkar vara farlig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Databaser kan man inte vara nog försiktig med, jag håller mig undan så gott det går.
   Efter förra årets hets-stickning av spetssjalar trodde jag Miralda skulle gå lätt som en plätt, och så fastnar jag på nionde varvet. Men jag ska nog reda ut det här också.

   Radera
 7. Låter som du har några tålamodskrävande "damer" omkring digg. Hoppas du snart får övertaget över dem och kommit dig vidare.

  SvaraRadera