fredag 1 februari 2013

Galleri Fredag, Beroende


Idag ska vi ägna oss åt beroende. Hm.
Egentligen skulle jag kunna hänvisa till Annika för vi har ungefär samma. Det är Annika som föreslår teman för februari.

Men vi vinglar omkring på en gräns, vad är skillnaden mellan beroende och behov och njutning som gått överstyr? I yogan hör njutning och beroende till andra chakrat.


Jag behöver promenaderJag tycker det är roligt med handarbete och tycker om fotografering.

Vin, det är inte mycket bevänt med det heller, men det här är en favorit, om vi kommer oss för.

 Men kaffe, nja är det så gott egentligen, jag får ont i huvudet om jag inte får min kopp så det måste jag ju ha och svärmors havrekakor, det är verkligen ett beroende.

9 kommentarer:

 1. Tycker det var ett mkt trevligt, och fotovänligt, tema denna vecka. SÅ kul att klicka sig in hos alla.
  jag behöver också prommisar, och tar sådana dagligen. Gärna med kameran i näven, eller iPhonen.
  Handarbeta KAN jag inte.
  men dricka vin kan jag :-))))
  Kaffe är jag inte beroende av, men däremot te.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart kameran ska med, men idag var det så glashalt så jag vågade bara ta med lilla kompaktkameran. Och när jag ser alla dina fina bilder så blir jag så inspirerad, fortsätt så ;-)

   Lite fånigt kanske man jag skulle gärna vilja kunna dricka rödvin men jag tål det inte, svavel och histamin är väl inget min kropp vill ha.
   Må bra, ha kul.

   Radera
 2. Märks att ni är systrar, du och Karin. Får huvudvärk om ni inte dricker kaffe. Men du kanske inte går upp kl 5 på morgonen som hon?
  Att skapa något med sina händer är också ett beroende - roligt när det blir vackert dessutom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag går verkligen inte upp fem på morgnarna, jag vaknar visserligen ibland, men det går över. Det var nog tur för henne att hon berättade hela sanningen själv, annars jag kanske hade avslöjat henne.

   Ja visst måste man ha något i händerna, just nu har jag stickförbud, jag har fem band och två broderier på gång och något måste jag ju göra klart innan jag får ta i stickorna igen.

   Radera
 3. Det är sant, gränsen mellan beroende, behov och njutning är luddig...

  Hihi, när det gäller handarbete är vi olika - jag avskyr att handarbeta :-D. Kan varken sticka, virka, sy eller nåt annat som har med handarbete att göra...

  Jag brukar också undra lite över om kaffe är så gott egentligen... Men jag behöver min morgonmugg med kaffe - resten av dagen dricker jag inget kaffe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite petig med språkligheterna ibland, en släktkrämpa även det. Men vi har en sak till som är olika, kaffe kan jag inte dricka på morgonen.
   Vilka kul teman du har hittat på.

   Radera
 4. Havrekakorna ja... Obegripligt att dessa enkla ingredienser (smör, socker havregryn) kan kombineras till en beroendeframkallande drog. Eller har hon i något annat också, någon hemlig ingrediens, den goda Greta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre är det nog en hel del vetemjöl i också. Det läskiga är att karaktären är som bortblåst när det finns havrekakor i huset och hon ser ju till att de kommer i en jämn ström. Vill du ha?

   Radera
 5. Promenader och kakor skriver jag under på!=)

  SvaraRadera