torsdag 29 juli 2010

20 kg bär på två timmar


Undrar om inte semesterdagar går fortare än arbetsdagar. Plötsligt började maken prata om hjortron, jag sneglade mot hallondjungeln. Jag brukar gömma mig där när det är dags att ge sig ut på myrarna. Det är blött och klafsigt på myrarna och jag kliver ju alltid ner i något hål och får vatten i stövlarna. Det är mygg och knott och broms och solen gassar om det inte spöregnar. Jag har aldrig njutit av ett väder som varit behagligt på myrar.
Maken åkte till hjortronmyren och jag plockade hallon. Det är lika mycket vitaminer men mindre kärnor i hallon. Visserligen fick jag borrelia i hallonhäcken i fjol men det kunde jag nog fått på myren också.
Men nu är det dags för blåbär. Att plocka bär är inte min favoritsyssla. Men jag drog på mig stövlarna och åkte med ut i skogen.
Det fanns väl inte sådär väldigt mycket men vi fick ihop varsin liten hink. Men jag hade spanat in andra möjligheter. Längre upp på berget såg jag en skåpbil och några figurer som plockade bär. Energiskt. Jag gick dit och frågade om de ville sälja bär till oss för det var inte så svårt att lista ut att det var proffsplockare. Kvinnan jag pratade med, kom från Thailand och ville väldigt gärna sälja bär till oss, uppköparna ger dåligt betalt och vi betalade naturligtvis bättre.
Så efter två timmar kom vi hem med 20 kg blåbär. Som skulle rensas…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar