fredag 12 augusti 2016

Bevattning

Förr kunde man inte stanna borta några dagar på vintern för man måste hem och elda. Det var ju nödvändigt för att det inte skulle bli helt utkylt. Nu vågar vi inte åka bort en vecka på sommaren för det måste vattnas i växthuset. Om man inte ska kalla in grannar och vänner.
Men det vore ju väldigt behändigt om det kunde skötas automatiskt. Och det kan det, nästan i alla fall.

På en väldigt trevlig blogg som tyvärr inte är aktiv längre visade en växthusägare hur det går att fixa automatisk bevattning. Förutsatt att det regnar ibland, och det gör det ju.

 Man skaffar två tunnor


och en droppslang


 Det behövs också en händig och tjänstvillig karl, det hade jag redan


Ställ en tunna i varje hörn och låt vattnet från hängrännorna rinna ner i tunnorna 


men först ska man sätt lite kranar i tunnorna och en slang mellan tunnorna.  Glömde ta bild på kranarna. Jag har lagt nät över tunnorna för det är så läskigt med drunknade ekorrungar. 


Så leder man in vattenslangen i växthuset och kopplar på droppslangen och kollar så att alla kranar är öppna


OCH DET FUNKAR!


Nu återstår bara att se om växthuset blir vattenfyllt eller om det droppar för lite. 
Och nu hoppas jag på regn, 
jamen på nätterna i alla fall.

4 kommentarer:

 1. Men så himla smart! Nöden är uppfinningarnas moder....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hoppas att det är smart, lite tveksamt hur det fungerar, det minskar inte så mycket i tunnorna som jag tycker att det ska, å andra sidan regnar det en ibland också.

   Radera
 2. Toppen! verkar det som i alla fall och drunknande ekorrungar vill man givetvis inte ha. Sitter här och funderar hur vi kan lösa detsamma här hos oss. Tror jag får fundera mycket ännu.
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fundera vidare du, det här systemet funkar tydligen inte. Vattnet minskar inte i tunnorna och därmed rinner det inte ut nåt i växthuset heller. Möjligen ska slangen grävas ner så att kapitalkraften kan göra sitt. Njae, får tänka lite till.

   Radera