fredag 4 mars 2016

Projekt Lördagsblogg

Dagens tema är Projekt, det har Pensionären på ön bestämt för det är hon som bestämmer i mars. Flera lördagsbloggare i fliken ovan.

Projekt ger mig obehagliga känslor. Dels har jag dåliga erfarenheter och dels är begreppet så tudelat.
Jag tar ett citat från Wikipedia "En temporär satsning för att framställa en unik vara eller tjänst". 


Att bygga växthus kan vara ett projekt

 eller att träna inför och genomföra Vasaloppet.

Vasaloppets arrangörer är bra på logistik, alla 15000 åkarna har varsin säck med tillhörigheter och den vill dom ha tillbaka när dom kommit i mål, och det får dom.
Men är det en temporär insats för en unik verksamhet, det har ju pågått sedan 1922?

Om jag nu skulle fortsätta skriv om projekt och hur projektanställningar används på arbetsmarknaden så blir det bara dålig stämning så det ska jag inte göra.
Ha det så gott det går och glöm inte att titta på Vasaloppet på söndag morgon. Ulrika, dvs Pysseliten, ska åka och alla goda stärkande tankar till henne. 
Tvsändningen börjar i sjutiden på söndagmorgon och kom ihåg att ta med sportdryck och kaffe och energibar och sånt till tvsoffan, det är lätt hänt att man tappar formen och somnar om.

Hon är mycket peppad och med en guldfärgad nummerlapp måste det ju gå bra. Jag medger att jag inte är lika peppad när jag traskar iväg till brodericafé

MÅL!!!
Och hon kom i mål, trots att det inte fanns några spår kvar, de försvann på ett tidigt stadium och då är det som att slira omkring i drivor med strösocker.

Och hon orkar skratta!

19 kommentarer:

 1. Aha, är det så det går till på Vasaloppet! Kan tänka mig att logistiken är basen där. Projekt för mig klingar ljuvligt trots många avstannade projekt och för all del misslyckade, men det är nog för jag tänker på alla roliga idéer innan och i ett projekt. Samhällsprojekt som inte får bära vidare trots att de är bra när projekttiden är slut...suck. Sånt är bara sorgligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jösses så många rolig projekt man kommit på, mest i återvinningsbranschen, men som stupat på finansiering och diverse lagar.

   Vasaloppet är en fantastisk organisation, men börjar åkarna hitta på egna fiffiga lösningar så blir det trassel.

   Radera
 2. Att delta i Vasaloppet är den sorts projekt som jag är alldeles för klok för att satsa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men medge att det är fascinerande med 15000 människor med ett och samma mål. Själv åker jag på brodericafé. Det är också obegripligt för en del.

   Radera
 3. Nog har man ambivalenta känslor inför ordet projekt!
  Mitt växthusbygge var minsann ett projekt - maken var inte ett dugg intresserad (läs:motståndare) så jag fick köpa ett paket och montera alldeles själv!
  Vasaloppet är för mig en helt obegriplig tillställning, skåning som jag är. I min bransch finns ett f ö begrepp, vasaloppssyndromet. Gissa vad det står för!
  Brodericafé är betydligt mera intressant för mig än att kasa på nederbörden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar bekant det där med motsträvigheten inför växthusbyggen, men när det blev klart så var det inga problem att ta en tupplur i soffan där

   Vasaloppet är intressant, som företeelse och jag är så nöjd med att slippa åka. Men jag stöttar gärna.

   Radera
 4. Ack ja, alla dessa projekt som kommit till för att det inte finns pengar till att förbättra verksamheten mer varaktigt.
  – Vi borde... säger någon
  – Kostar för mycket, säger någon annan
  – Men om vi gör det som ett tidsbegränsat projekt, säger någon, då blir det ju inte en permanent nivåhöjning på kostnadssidan
  – Ja, så kan vi ju göra, säger någon annan och så gör man så.
  Vad man då glömmer är att det inte blir någon varaktig nivåhöjning på verksamheten heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ackja, och den stackars projektanställda känner sig som en badmintonboll på arbetsmarknaden.

   Radera
  2. Fin Pyssebild! Den tar vi, sa polisen...

   Radera
 5. Ja, projekten på jobbet minns jag väl. Chefer som hade för litet att göra och ville visa framfötterna. Men min egna personliga projekt gör jag för att de känns meningsfulla.
  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sysslolösa chefer är farligt, dom hittar bara på tok, om inte annat så ska det omorganiseras stup i ett.
   Mitt senaste privata projekt är att lära mig spinna ull, det är kul men jag har lite svårt att hitta gångbara motiveringar. Det finns massor med bra garn att köpa.

   Radera
 6. Projektledaren och alla involverade i Vasaloppsårojektet ska vara stolta! Det är helt otroligt så fint allt löper för mej som åkare. Att jag sedan råkar ha sådan tur med boende och ett helt eget serviceteam är en ynnest! Fantastiskt!

  SvaraRadera
 7. Projekt på jobbet var inte alltid så väldigt kul, men när man nu gör bara de projekt man gillar då funkar det bra :)
  Nu ska jag strax sätta på tv:n, fylla på kaffemuggen och sedan heja på alla duktiga vasaloppsåkare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sov en stund till du, sändningen börjar inte förrän åtta,

   Radera
 8. Så otroligt imponerande! Nu ser vi fram mot nästa lördags temablogg, som lämpligt nog ska handla om ämnet Vintersport. Även Pysse, som är lite gles i lördagsbloggsammanhang, bör kunna ha något att berätta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var många som klagade på att spåren försvann tidigt, ände var det väl lite tur att det inte var kräksnö som idag.

   Radera
 9. Oh, "Unknown" här ovan är ju jag, Pysseliten. Ett blogginlägg måste det ju bli! Ja, det är en projekt för mej ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu gäller det att inte anlita en spökskrivare.

   Radera