måndag 22 september 2014

Knas

Det borde varit en lördagsblogg med tema Knas här. Men så blev det inte, däremot blev det en väldig massa knas i verkligheten.

Min lilla bil meddelade att en verkstad borde kontaktas och jag är en lydig tant så verkstan fick ta hand om bilen. Men dom begrep inte vad det var för fel för en så konstig felkod hade dom då aldrig sett.
Till slut kom dom fram till att det nog vore bra att byta en kampositionsgivare kanske, till en kostnad av ca 15 000!
Då blev jag lite bråkig och hävdade att det var ju rent knas.
Osv.

Sedan for jag till Umeå på Vävmässan. Elva timmar i en trång buss. Då höll jag på att bli helknasig.

Vävmässan var tunn och gles så lite besviken blev jag, men Umeå var vackert och det fanns mycket kul att titta på.


Men jag fick en idé om hur man kan göra med trasmattor. Jag fick en hel del andra idéer också men dom ska jag spara på till vintermörkret blir alldeles för olidligt.
Om ett par veckor eller så alltså.

Det var Bondens marknad t ex och massor med godis som vi inte kunde släpa med oss i bussen. Tyvärr.Och den här lilla skulpturen av Mikael Åberg fanns utanför kyrkan, han tänker hoppa i vattenpölar, skulpturkillen alltså, inte Åberg.Jag tog in vindruvorna, det blev inte så många, de flesta är sura. Men bladen är vackra.
Höst är det, och dramatik, envist blåsväder och kallgrader. Usch, dubbelusch
Jädra elände, jag vill ha sommar.
9 kommentarer:

 1. Den lilla pojken kunde jag ha här i vår trädgård också. Så fin han är
  Vindruvor skulle jag också gärna ha. Hur som helst hur knasigt det än är så måste det bli både höst, vinter och vår innan det åter är sommar men jag håller med dig, lite knas är det allt, att det måste vara så, även om jag tycker om alla årstider. Men det är skönt med sommar! Hoppas att bilen blir frisk igen och till ett moderat pris

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Hopparen (som skulpturen heter) skulle passa väldigt bra i er trädgård.
   Den enda vitsen med vinter är att några fästingar kan tänkas frysa ihjäl, i övrigt är det bara kallt, halt och bökigt med vinter.
   Och jodå, bilen är fixad, det är oklart vad det var för fel, inte ens bilfirman lyckades lista ut det utan bytte något på måfå och jag som är känd för att vara en ganska vänlig tant (tror jag) är nog inte det längre på den firman.

   Radera
 2. Oj vilka vackra vinbärsblad. Och jättestora! (Eller...?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vinbladen är mycket vackra men tål inte en enda kallgrad. I förrgår kväll var jag ute med pannlampa och plockade de få druvor som fanns och bjöd mina yogadeltagare på. På natten var det -3 grader och nu hänger bladen som trasor.

   Radera
 3. Bra på tema knas, knas i verkligheten mindre bra. Härliga bilder. Vävmässan var nog en höjdare förstår jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja vävmässan var faktiskt ganska tunn, gles väv liksom.

   Radera
 4. Knasig start på dagen, helt klart. Tråkigt att mässan inte helt levde upp till förväntningarna, men fina foton bjuder du ju på därifrån ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.
   Visst blir det knas ibland men då kanske man lär sig skullnaden.

   Radera