tisdag 12 mars 2013

Pension mm

Den där ungen Illkoppa i förra inlägget, dvs jag, har idag lyckats med att fylla i en ansökan om allmän pension (tänkvatidengår) samt ansökan om utträde ur en bokklubb. 
Det där med pension är ju inte så svårt efter som jag har åldern inne och fyller i maj, glöm inte det.

Det var värre med bokklubben. Dom skulle ha medlemsnummer, va? har jag ett sånt? och adress, mm. 

Anledningen till att jag gick med i bokklubben var att jag blev arbetslös för ca 10 år sedan och därvid ganska skakig. Jag var orättvist behandlad, förorättad och självklart kränkt, men det var innan det blev modernt att vara kränkt. Det är då man börjar tänka för mycket och åt fel håll.
För att känna att jag fortfarande var en person, en människa som fanns till så gick jag med i en bokklubb för då får man post och om det kommer brev med ens namn på och då finns man ju. Man får ju post.

Sedan dess har jag varje månad sagt att näe, jag måste gå ur den där bokklubben, men det var ju inte så lätt, det var betydligt enklare att fylla i blanketten Ansökan om allmän pension. 
Återstår att se om det fungerar med både bokklubben och pensionen.

11 kommentarer:

 1. Lycka till med både bokklubben och pensionen.
  Om ett år är det min tur att ansöka om pension, också i maj.
  Tänk att Illkoppar och Kajsa kavator också gör sådant:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och sen ska ni få se på ... ja... pensionärer.
   Undrar om det bra att ha så mycket förväntningar

   Radera
  2. Jo, det ÄR härligt att vara pensionär! Inte minst för att kroppen själv får bestämma dygnsrytm och att man kan planera sin tid ALLDELES SJÄLV!
   Välkommen i gänget!
   (Nackdelen är mindre pengar och högre skatt, det senare en rent kriminell skandal)

   Radera
 2. Lycka till! Det är helt underbart att ha pension förutom att inkomsten krympt. Ha det så gott!
  Yvonne
  http://yvonnespassioneradeliv.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det mest underbara för min del blir att slippa arbetsmarknadens regelverk och jagandet efter nya projektjobb. Det ska verkligen bli skönt.

   Radera
 3. Att vara pensionär och (relativt) frisk och vid sina sinnens fulla bruk (lika fulla åtminstone som de varit tidigare) är det bästa som hänt mig. Visserligen arbetar jag fortfarande nu och då, men det bestämmer jag ju själv när jag vill och arbetar inte för någon annans skull än för min egen.

  Om du hinner få en ny bok innan du säger ifrån så står ju alltid ditt medlemsnummer på emballaget. Fast de har ju alla uppgifter på bokklubben om dig ändå, så det är väl bara att mejla att du säger upp abonnemanget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag hade nog tänkt jobba lite men bara med det som är roligt. Dessutom är det en överhängande risk att jag får livstid ideellt arbete. Men det verkar ju vara ganska vanligt det också.

   Radera
 4. Pension är som att få stipendium, utan att någon stipendienämnd förväntar sig prestationer och rapporter i gengäld. Väldigt trevligt! Och arbetslös har du ju egentligen aldrig varit, bara lite lönlös då och då.

  SvaraRadera
 5. Det var ju just det där med den dubbeltydiga lönlösheten som är så knepig. Idag träffade jag min enda släkting i byn och hon skrattade och sa att jag nog skulle få fullt upp. Ok bara jag slipper fjäska för arbetsmarknaden så.

  SvaraRadera
 6. Blankettskräck brukar jag säga att jag har. Och fönsterkuvertsfobi :) Kram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo dom är ju lite obegripliga, som rebusar. Lyckas man fylla i rätt så kanske man får någon utdelning. Förr i tiden vände jag på dom och skrev på baksidan "Kära myndigheten..." Men det går ju inte nu när blanketterna ska fyllas i på nätet.

   Radera