onsdag 20 mars 2013

Gömställe ur annat perspektiv

Ursäkta min frånvaro men nu är jag på plats igen, visserligen med ny (bättre beg) dator men jag är här och försöker installera mig i den nya.  Håhåjaja.

Jag kombinerar  fredags- och lördagstema sålunda
På Arbetets museum i Norrköping är det hålligång och mängder med arbetsmuseer visade sina verksamheter under den gångna helgen. Det var en mässa för arbetsmuseer i helgen.

Engagemanget och kunskapen imponerar 

Tyvärr var den intressantaste föreläsningen inställd eftersom föreläsaren satt fast på ett tåg. Föreläsningen som inte blev av hette Varför jobbar folk gratis? Bra fråga tyckte vi men det fick vi alltså aldrig svar på. Istället för att låta den intresserade publiken ta plats och diskutera saken så sa man bara att Nej tyvärr och alla gratisjobbarna skingrades. Det var ju lite fantasilöst.


Och när man ändå är i trakterna kan man ju besöka Bokens stad. Någon katalogisering förekommer inte i egentlig mening. Man sorterar efter färg på böckerna. 
Och det var mycket vackert. Men det är ett effektivt sätt att gömma böcker. En bok som man letar efter är ju bara så försvunnen om den inte står där den ska. Bästa gömstället har den boken hittat.


Här sorteras böcker i färg

Engagerad 
också engagerad

6 kommentarer:

 1. Apropå det där med färgsorterade böcker: För några år sedan for en kollega runt och letade efter "den där röda handboken till...". Vi letade högt och lågt och länge och väl. Till slut återfanns den VITA boken med det RÖDA strecket. I Bokens stad hade den nog varit förlorad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med minnet är inte lätt och man är ju så bergsäker på att boken var röd, eller vad det nu var för färg.

   Radera
 2. Välkommen åter! (Fast skulle ni inte ha stannat till och fikat här i huvudkommunen!) Fint med färgsortering av böckerna. Så gjorde nog jag också en gång i tiden och i vår barndom var det ju rentav ändamålsenligt: röda flickböcker och gröna pojkböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det fint men rysligt opraktiskt. Jag hävdar bestämt att bibliotekets systematisering är en förutsättning för att eventuellt hitta någonting över huvud taget.

   Jo vi susade förbi och fiskade upp min nya dator men Pensionären ville slippa köer så det gick undan.

   Radera
 3. Inte lätt att hitta önskad titel där inte. Och vad synd att inte föreläsaren hittade fram.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om att det kunde varit väl så roligt att diskutera med alla dem som kommit dit för att lyssna. dålig fantasi, som sagt! Jag skäms som gammal Norrköpingsbo.

  Helt absurt att sortera böcker efter färg och storlek. Man kan naturligtvis ha band i samma färg tillsammans, men alla andra böcker, hur ska man någonsin kunna hitta dem? Men det verkar knappast finnas några andra böcker än gamla klassiker och uppslagsböcker på de hyllorna.
  Ingrid

  SvaraRadera