onsdag 13 mars 2013

Det började så bra

En alldeles underbar dag. Solen sken från en klarblå himmel, jag var klar med tvätten efter helgens sju övernattande. Jag hade duschat och tvättat håret och kostat på att göra en inpackning och var väldigt nöjd när jag drack kaffe i niotiden.
En perfekt dag tänkte jag när jag ställde mig och började jobba vid datorn.
Ett litet problem att jobba hemma är ju att folk tror att jag är hemma när jag jobbar. Och det är jag ju. Men det är ju inget problem egentligen.
Framåt tolvtiden upplyste mig magen om att det var dags för lunch så jag gick ut i köket för att koka mitt lunchägg. Trots att solen sken var det lite dunkelt i köket, skumt, alltså.

Visst bor vi väldigt nära vägen men det här var väl att ta i.I vardagsrumsfönstret såg jag förklaringen.


Såhär såg det ut på utsidan

Sedan kom en granne och försökte köra förbi. Han körde fast i det andra diket.

Så småningom var alla fordon uppdragna och framputtade med hjälp av två traktorer. Den stackars stressade chauffören fick kaffe och korvmacka och så kom nästa granne och morrade dovt att: Kan du flytta den där bilen, du blockerar hela vägen.

Nu ska vi bara beställa hit en hantverkare som sätter upp en ny hängränna för den blev ganska knölig.

Ja det blev ju en nästan alldeles perfekt dag i alla fall. En annan granne som för tillfället är arbetslös och har långtråkigt blev så uppiggad av att det äntligen hände något på den här gatstumpen också.


8 kommentarer:

 1. Ja, som sagt, allting är relativt.
  För den ene är det uppiggande när någonting oväntat händer, för den andre tvärtemot. Så är det...
  Synd på hängrännan, den var ju lite oskyldig mitt i det hela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den stackars chauffören var väldigt skärrad så det var nog honom det var syndast om, hängrännan var det väl inte så noga med men det där med vägen är intressant.

   Radera
 2. Så det kan bli! Du bor väääldigt nära vägen.
  Tur att allt ordnade sig.
  Ha det så gott!
  Yvonne
  yvonnnespassioneradeliv.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den där vägen är ett problem och det stör mig. Det är en kamp mellan bysamfälligheten och kommunen, ingen vill äga den. Hittills har det bara varit personbilar som varit ner i diket.

   Radera
 3. Oj vad ni roar er i era trakter. Du vet ju hur det är i vår kant av samma landskap, eller hur. ("Nöjesliv? Jodå, dä ä väl å klia sej i ändan, dä.")

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamen, här håller vi igång med spännande grejor!

   Radera
 4. En dag att minnas. Tur att lastbilen inte for in i vardagsrummet. Har inte tänkt på den möjligheten när jag går i lilla Söderköping och avundas alla som har hus som vetter direkt mot gatan utan trottoar...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idyller har sina nackdelar ibland och den här gången gick det ju nådigt men det såg lite dramatiskt ut när lastbilen lutade sig mot huset.

   Radera