lördag 2 mars 2013

Lördagstema borttappat upphittat


Gnuttan står för månadens teman och idag är det Borttappat Upphittat

Allt som inte är stulet kommer igen sägs det. Och när man hittar sina glasögon, kalendern, nycklar eller vad det är så säger man ofta Ja visst ja! Och så kommer man ihåg vad det var man gjorde när man lade ifrån sig det som sedan var fullkomligt försvunnet.

En gång i tiden hade jag en lång och tankspridd chef.  Ganska ofta irrade han omkring och letade efter saker, konstigt nog letade han på bord och bänkar och t o m under, för det kunde ju fallit ner. När han kom till mig och tornade upp sig och frågade om jag sett/flyttat på..? så sa jag oftast Nej innan han frågade. Så drog han ett varv till ännu mera dubbelvikt medan jag traskade runt åt andra hållet och sträckte på mig allt jag kunde och trevade med handen uppe på skåp och hyllor.
Det var nämligen där den långa mannen hade för vana att lägga ifrån sig papper och cd-skivor.


Det vanliga är väl att man tappar bort nycklar men vi har ett antal nycklar som tappat bort sina lås. 


Dvs husen har rivits och bara nyckeln är kvar.


Samma sak gäller med bilnycklar, vi har ett helt gäng bilnycklar men bilarna är skrotade.

Sånt kan man stå ut med.

Värre är det att cdn till den databas jag ska jobba inte går att hitta någonstans, manualen är också försvunnen och borta är de som jobbat med databasen tidigare. 

12 kommentarer:

 1. Ja, alla dessa nycklar! Vi har till och med en låda överblivna nycklar efter förre husägaren. Av någon anledning är det svårt att kasta bort dessa värdelösa nycklar, som om dom plötsligt skulle passa i ett nytt lås någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör dom ju, märkligt nog. En till mig närstående pensionär räddade syrran med att fila till en gammal hittenyckel så hon slapp riskera sin psykiska hälsa när hon skulle ta sig in med den enda kvarvarande nyckeln. Så dom kan vara bra att ha...

   Radera
 2. Funderat på att byta bas? (Just a thought...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var den kampen jag förlorade.

   Radera
 3. Det är märkligt detta med nycklar. Kräver kanske ett eget inlägg?
  Men det är svårt att göra sig av med dem, trots att de inte har någon funktion längre.
  Om inte annat så har överblivna nycklar fått bli leksaker åt barnbarnen.
  Det är roligt i en viss ålder att gå omkring med egen nyckelknippa och låtsas att man
  kan låsa upp allting i världen omkring sig.
  Och de där gamla stora fina nycklarna som du har bild på, finns här också, märkligt nog
  också guldfärgade:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så mycket symbolik kring nycklar. Här i skogsbrynet får ofta vi bofasta ta hand om en reservnyckel till sommargrannar, för närvarande förvaltar vi tre. Och ibland får vi en fråga om att sätta på värmen. Det är som en titel på en roman "Dom som har nycklarna"

   Radera
 4. Det kan vara otroligt stressande att inte hitta det man söker och kanske måste ha.
  Skön vasaloppssöndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju bli alldeles fixerad vid att något är borta, men allt som inte är stulet kommer igen.

   Radera
 5. Ja, det är märkligt på vilka konstiga platser man kan hitta saker som man trodde vara för evigt borta. Och hur mycket grejor ( i synnerhet böcker) man hittar som man inte visste att man hade när man letar efter något annat. Bra tips med nycklar i en låtsasknippa till barnbarnen. Jag har väl också ett antal nycklar som inte går någonstans men som man ändå har sparat på utifall att...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja för närvarande är det taggen till gymet som är spårlöst försvunnen, jag hade den i handen häromdagen.

   Radera
  2. Jag hade gymkortet i fickan på träningsväskan. Visades upp vid receptionen och så ner i väskan igen. Alltid samma väska. Det enda som packades upp hemma var sånt som var blött eller svettigt.

   Man har välan erfarenheter ...

   Radera
 6. Det där med överflödiga nycklar känner jag igen. Den högen har det med att växa, och det i en långt större takt än vad jag kommer på vad nycklarna faktiskt går till. Vid flytten till Danmark passade jag dock på att slänga en del, eftersom jag tänkte chansen nog var liten att jag skulle hitta ett lås på andra sidan Atlanten som skulle passa.

  SvaraRadera