fredag 26 oktober 2012

Något nytt

Idag är det fredag och temat på Galleri Fredag har Desiree föreslagit Något nytt.

Det nya kom i går. Det var mest ett varuprov och jag sa nejtack det är för tidigt. Var snäll och återkom till Lucia.


Men det pockade tydligen på och i natt kom det en skvätt till.


Det är ju ingen hemlighet att jag har lite svårt för den här årstiden här är en till med en sammanbiten överlevare.

Växthuset är nattat. Där står trädgårdsmöblerna och sover, vi ses när det våras.

På väg till bilverkstan och hjulbyte var det glansis inte ett sandkorn, här kör vi vinterväglag.

10 kommentarer:

 1. Kan det vara någon tröst att det är (nästan) lika illa här? Nehej, inte det. Men det BLIR vår. Det blir det. Väl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart blir det vår och sommar, snart blir det varmt igen, det tar inte så lång tid, bara vänta.
   Andas lugnt och vänta så går det snart över.
   Det är bara några månader så blir det bra igen.
   Bara lugn.

   Radera
 2. Precis, Karin på Åland spann på samma tema.
  Passande.
  Fast jag tycker det är mysigt!
  Men jag vet att alla inte delar min åsikt :-)
  Här i Washington väntar vi på orkanen Sandy som ska sammanfalla med en stor storm från norr.
  ja, det kan bli åka av...BUCKLE UP, and keep calm :-)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, det där med vintern kan vi ta någon annan gång. Just nu är det dramatiken i ert väder som överträffar det mesta i väderväg och våra lilla snöfall är ju bara hemtrevligt i jämförelse.
   Håll i dig och ha det så gott du kan.

   Radera
 3. Haha, nej, inte ost igen. Inte nu i alla fall. :) Fast det har öppnat ostbutik nere på stan...så äta ost kan man ju göra i alla fall.

  Här nere slipper vi snö än så länge, men minusgrader och snålblåst har vi dock fått idag. Isch. Dags att gå i ide kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vore nog en bra idé att gå i ide. Här är också snålblåst och minus och jag vill inte ha det såhär. Jag har tänkt överklaga men vet inte vart jag ska vända mig rikigt, vet du?

   Radera
 4. Ide var det som gäller, jag delar helt och hållet dina känslor för hösten. Jag har sagt det förut, oktober och november är totalt onödiga månader, kan vi inte få två maj och två augusti i stället? Någon ungkarl har sagt att man skulle egentligen göra som björnhannarna, sova hela vintern och jag fruntimmer hela sommaren. (Vilket genus perspektiv, vet inte om motsvarande gäller för femininum...)
  För övrigt tillhör jultiden också årets verkliga fasor. Det enda positiva där är att barnen med respektive kommer hem en stund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ackja ackja, frågan är vad vi kan gör åt eländet. När vi ställde om till sommartid blev det inte något bevänt med sommaren och då kan man ju undra hur det bli med vintern nu då.
   Nu gäller det att inte gräva ner sig för djupt och jag tänker börja med att skaffa mig tillträde till ett gym. Jag har gjort ett par studiebesök, men det är hemligt än så länge så säg det inte till någon. Det blir så kravfyllt då.

   Radera
  2. Ett antal år sedan gjorde jag samma sak, for på gym en kväll i veckan - inte ens hustrun visste vad jag gjorde, badhuset var den officiella förklaringen, och det var inte lögn det heller. Anledningen till att jag höll det hemligt var just detta med kravfylldheten
   Under den där perioden blev jag också varse att sjukgymnaster och andra hurtiga individer kan ha rätt. Mitt nackonda som beror på alltför mycket datande försvann snabbt av gymandet. Vem som helst av nämnda kategori hade kunnat tala om vad jag skulle göra, och jag hade bara fnyst åt det.
   Tyvärr har jag inte följt upp den goda vanan, mest beroende på att mitt kravlösa favoritgym stängde. Kvar blev dom med hurtbullar och broilers av olika slag, synd...

   Radera
  3. Gym med skyltfönster mot gatan ska man nog undvika, av flera skäl. Men visst hjälper det att röra på sig, 2-3 yogapass i veckan är nog bra men jag behöver både konditionsträning och lite mindre sillmjölkeliknande muskler.
   Och som sagt, tjat hjälper ju inte, men nu har jag kommit på't själv.

   Radera