onsdag 24 oktober 2012

Dagen är räddadDet ljusnar! Det finns glädjeämnen i oktober också. Journalchocolat har kommit! Hurra!

När ljuset viker undan, regnet tar bara tillfälliga korta pauser, liksom för att hämta mera, kylan kommer krypande och allt är bara död och elände. DÅ, då liksom glöder postlådan och där ligger tidningen som får hela oktoberdimman att lyfta och skingra sig.

Nja, lite överdrivet kanske, det enda som händer är att jag förskansar mig på kökssoffan med tidningen en kopp specialkaffe och försvinner i chokladdrömmar ganska länge.
Specialkaffet lagas sålunda: Kaffe, kakaopulver och en liten skvätt kanel och så mycket mjölk.
Den brygden rör jag ihop i brist på Det Rätta Receptet. Det finns nämligen ett recept på varm, mjuk, fyllig kryddchoklad som lyfter en människa halvvägs till himlen.
Och det receptet är hemligt! Hur kan man vara så grym? Det finns en kvinna som har det receptet i en chokladbutik nära mig men hon tillverkar inte drycken längre. Jag ska väl, säger hon och ler i mjugg. Om hon inte tillverkar den så kan hon väl ge mig receptet. Snälla. Jag har sökt på nätet och det är hemligt där också.
Är det någon som kan langa ett hemligt recept på kryddchoklad?

Ps bra julklapp förresten, Ds
PPs obetald reklam DDs

4 kommentarer:

 1. Testa att tillsätta några flingor havssalt, kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och socker men så är det något mera som jag inte kommer på vad det är.

   Radera
 2. Det finns alltså en tidskrift om choklad?!

  Man lär sig mycket på nätet ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla Cecilia... denna tidskrift är en nödvändighet i varje välordnat hushåll. I alla fall om intresse för choklad är någotsånär uttalat.

   Radera