tisdag 2 oktober 2012

skrivutrustning


Eva som har bloggen Eva Svedenmarks värld säger att det ska vara RIS. Dvs Rumpan I Stolen är det som gäller när man ska skriva. Jag kan hålla med om att det krävs självdisiplin, fasta rutiner och envishet. Men att det skulle utövas i en stol håller jag inte riktigt med om.
Strindberg stod väl vid en pulpet och skrev? Och det gick ju rätt bra.
Och så var det ryggen, den mår inte bra av att sitta för mycket.
Nu har jag tröttnat på att stå vid köksbänken med datorn eller gillra upp diverse lådor och pärmar på arbetsbordet till lämplig höjd.
Jakten på skrivpulpeten började. Jag sökte på nätet och hittade många av fina 17-1800-tals pulpeter. 

Auktionshuset Kolonn sålde den för 400, det missade jag.
En väninna som jobbar på en läkarmottagning sa att de hade en skrivpulpet över, den blev min till kostnad av en påse bullar och några klasar vindruvor.
Men den var för hög så jag bad Pensionären såga av den och han muttrade, vinglig konstruktion, inte bra. Nästa dag ringde han från kommunens Återbruk. Ett underbart ställe där man kan gör fynd och det hade han gjort. Ännu underbarare är det att man kan bli av med saker där.


Men han hade hittat Pulpeten, och nu står den här och fungerar riktigt bra. Visserligen är det en ful stålrörskonstruktion och visserligen var pappa möbelsnickare med skolbänksfabrik.
Men det var då det. Nu står den här och funkar bra.

Och priset var ju rätt ok.

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja ut och leta, du som har en massa auktionshus inom räckhåll. Och man skärper sig när man står och skriver, det blir inget slösufande. Jag tror att man andas bättre när man står och det är ju nyttigt har jag hört.

   Radera
  2. ... fast den är ju med din fars definitioner en möbloid, men misströsta inte, det finns möbloider med utmärkt funktion, vilket du just bevisat!

   Radera
  3. Just det andningen är viktig. 70% av utrensningen i kroppen sker genom utandningen, kiss och bajs är bara slagg. Dessutom använder vi inte lungornas hela kapacitet, det är viktigt att tömma lungorna ordentligt för att dra in ny frisk luft osv... jag fortsätter en annan gång.

   Radera
 2. Bra pris! Jag har just inhandlat ett litet bord för 50 kronor från gamla-gamla läsesalen på Arbetarrörelsens arkiv, inför deras flytt till nya lokaler (och då blir det ju från gamla-gamla-gamla läsesalen och man kan riktigt känna historiens vingslag). På det har jag ställt en sockerlåda så att höjden blir perfekt för ett ståbord. Saknar dock en sån där slå att sätta upp fötterna på, så jag får ge mig på jakt efter ytterligare någon sockerlåda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sockerlådor, heta saker på loppisar och sk. antikbodar. Min mor berättar om inredningen hon gjorde åt sig under sina tonår i en vindsskrubb med hjälp av sådana. Nutidens unga är nog mest fundersamma inför begreppet.

   Radera
  2. Det finns en till lika ful för samma pris, ska jag fånga den åt dig?

   Sockerlådor är ju gulligt, jag har en som det står NITROGLYCERIN på, det måste ju smälla högre.

   Radera
  3. Enligt gällande regler måste något åka ut då... Nejtack jag avstår den fångsten. Men tack för erbjudandet!
   Självklart måste det smälla högre med NITROGLYCERIN. Fast socker och Klorex, det där gula ogräsmedlet i pulverform, i lagom blandning smäller rätt OK det med... säger en som provat

   Radera
  4. Jaså minsann, trodde inte att du var sån.

   Radera