tisdag 1 januari 2013

apropå fyrverkerier

Tulpanfyrverkeri
En bekant tyckte att vi var ena tråkiga typer som inte var intresserade av fyrverkerier. Hon köpte en "tårta", en massa raketer som är ihopbuntade till en tårta. Den fyrade hon av här ute i skogsbrynet förra nyårsafton.
Ett ensamt litet fyrverkeri blir ju lite fjutt fjutt och sedan är det över. Hon var lite besviken själv också.
Men sedan stod själva rakteställningen kvar, en massa papprör. Och den såg ut som om den skulle kunna tänkas användas till något.
Så när vi närmade oss nyår igen och bekantingen föreslog att vi skulle fira hos henne och hon muttrade något om att fyrverkeri väl inte var aktuellt så kom jag på en idé.
Jag pluggade ner tulpaner i rören och ett par ljus och tackade för lånet.

8 kommentarer:

 1. Bravo!:)
  Tänkte göra likadant ett år jag också efter en fyrverkeritårteleverans till barnbarnet, dock inte från oss, men likväl blev det rör över. Uffe avrådde mig till återanvändning. Rören lär vara fyllda med allsköns problemavfall. Men likväl ser dina tulpaner väldigt pigga ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje tulpan fick en egen liten plastpåse med vatten, jag tänkte att det nog inte var tillrådligt att hälla vatten i papprullarna.

   Radera
 2. Du vansläktas i sanning inte. Visst är det förunderligt med alla "bra att ha" saker. Tillslut hittar dom sin plats i tillvaron. Den ironiska knorren i återlämnandet uppskattas kanske inte lika mycket av mottagaren som av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå värdinnan blev så glad och nöjd och uppskattade återanvändandet. Vi är sådana i våran syjunta.
   Att vänner och bekanta vet vart dom ska vända sig när det saknas en sotlucka till nya muren eller en bit kätting eller en rensfjäder eller något annat konstigt är numera helt naturligt.
   Men när pensionären stod och borrade med isborren ner i backen såg folk fundersamma ut, men det är så vi gör här när vi ska sätta ner stolpar, det är ju bara sand rakt ner.

   Radera
 3. Vilken tur att jag läste din blogg innan vi gick på en ispromenad idag, barnbarnen och jag. Här och där längs sjön stod det spännande boxar som femåringen ville undersöka, men jag visste ju (tack vare denna blogg) att det var raketrester, eller något sådant, så det blev absolut förbud att peta på dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju massor med tungmetaller, kemikalier och skit i de där, konstigt att det är tillåtet. Egentligen.

   Radera
 4. Tänk om fler kunde göra sådana fyrverkerier, då hade vår hund sluppit vara rädd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag haft mera tid på mig så hade den blivit ännu roligare. Jag gör vad jag kan för att slippa smällandet, jag är nämligen också skotträdd (gäller även snö).

   Radera