lördag 19 januari 2013

Lördagsblogg Världens nav

Idag har Karin på Pettas föreslagit att vi ska blogga om Världens nav. Övriga lördagsbloggare finns i fliken ovan.

Det måste väl vara solen som är värdens nav?

Såhär har det sett ut för det mesta, en blek stackar som inte orkar bryta igenom molnen och den fastnar nästan på majstången.

 I går gick den ner i ett dramatiskt färgskådespel. Det betyder säkert något, att det blir kallt eller blåsigt eller både och. Men det var lite uppiggande med färgprakten.

17 kommentarer:

 1. Det var mej en stilig solnedgång!
  Hos mej har solen glimtat till idag för första gången på evigheter, sen gick den bakom moln igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det alldeles osannolika färger och jag har inte skruvat någonting på bilden, vet inte hur man gör. I mars kommer det att vara orange-turkos åt ena hållet och lila åt andra och det går inte att återge utan att det blir fullständig hötorgskonst.

   Radera
 2. Visst är det solen som är vår världs nav, men ack så långt ut i periferin vi hamnar så här års. Eller vad det nu är som händer. Solen känns i alla fall långt borta och minus 14 grader här i Stockholm är en rätt elak temperatur. Och inte blir det så där vacker heller på himlen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, jag känner mig osynliggjord och kränkt! Hänvisar till Per Naroskings i Spanarna i går; Omtanke bättre än piller. Solen borde tänka mera på oss, i synnerhet mig.

   Och -14 i Stockholm är inte kul, stanna inne med god bok och choklad med vispgrädde, och bulle, ta två.

   Radera
 3. Om jag känner Karin väl så blev det nog bara en god bok och ingen bulle eller choklad med vispgrädde. Här har vi 19 grader kallt så idag har jag bara varit ute och hämtat tidningen och gett fåglarna lite mat.
  Underbar solnedgång och fint fångat med kameran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja nu är det så att Karin leder stort i bantningen, jag ligger tre kilo efter och det är inte bra, så jag tycker absolut att hon ska äta bullar, gärna hela påsen.
   -19 är inte heller bra, då räcker det verkligen med att mata fåglarna. Här har vi -9, nästan humant.

   Radera
  2. Jag kan glädja dig med att det blev två (2) semlor i går. Minisemlor, men ändå.

   Radera
  3. Bra, unna dig ett ett par till, det är du värd. Dessutom har vetenskapen kommit fram till att lite hull ska vi ha. (men inte jag)

   Idag är det -3 så det blir promenad men jag saknar promenadkompis, pensionären har ju sitt knä.

   Radera
 4. Det är bra ibland att vara en av de sista som skriver tema. Jätteroligt att se hur olika men ändå lika vi tänker.
  Bilderna är talande. Vinterhimlen är strålande vacker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fint, det är sånt man får ibland för att stå ut med kylan.
   Men det var inget enkelt tema du valde den här gången men det är kul med alla tolkningarna.

   Radera
 5. Jorå, nog har hon tillgång till eget garn. Hon har till och med en egen KnitPro-vajer. Problemt är bara att Doris inte är så sugen på att lära sig skillnaden mellan ditt och mitt. Otuggat är bäst, är mottot. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Doris är en mycket klok katt förstår jag. Det är hon som bor i huset och dom som går på två ben finns i huset för att öppna kattmatsburkar. Det står i alla fall så i boken Olga om Olga av Margareta Ekman. En underbar och djupt filosofisk bok där Olga tänker. Bl a sitter hon på bryggan vid sjön och undrar om spinnfiske, går det verkligen?

   Radera
 6. Solen!
  Underbara solen!
  Här strålade hon både under lördag och söndag vilket gav mig rätt mycket energi, kylan till trots. När maken parkerade här hemma tidigt på lördagmorgon (01.30) visade termometern -27 grader. Hualigen, tur att jag kunde sova...
  Men visst snurrar allt runt solen.... eller solen runt oss.... eller...
  Fina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det lite onödigt kallt, det enda man kan glädja sig åt är att en och annan fästig kanske fryser ihjäl. Här är det så kallt så det är tji att få upp värmen i yogalokalen, det blir max 17 grader. Men det blir mycket uppvärmning

   Radera
 7. "lite onödigt", det måste vara dagens eller kanske till och med veckans understatement. Hittils har jag tänkt att överdriven kyla bara leder till excesser i energiförbrukning men du har gett mig ett (eller till och men två) godkända skäl att acceptera lite kyla: fästing- och sorkdöd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fästingar är väl något som är onödigt, dom är inte bra för något. Enligt sägnen kom dom till när Fan var på bra humör och ville ge människorna presenter. Han satt igång och svarvade getingar för de fina. Svarvspånet blev mygg och knott och fästingar,
   Kan vara bra att veta tänkte jag.

   Radera
 8. Jag trodde han skulle härma Vår Herre när han gjort bina.. med samma resultat

  SvaraRadera