lördag 29 december 2012

Nyårsraketer?

Avstår också gärna

Jag måste berätta om Fröken Fransson i Uppsala, en mycket gammal dam som hade en mycket gammal schäfertik, Bianka hette vovven. Fröken Fransson gick dagligen promenad med Bianka och brukade ta en sväng kring slottet.
Fröken Fransson var mycket nöjd med Bianka för hon sprang inte ifrån sin matte och när de gick i slottsparken.
–Men så händer det att de skjuter i kanon för det är sådan doktorspromenad men Bianka blir aldrig rädd för hon var skottsäker, förklarade fröken Fransson.

Jag vet inte om det fortfarande skjuts i kanoner vid doktorspromoveringar i Uppsala men jag glömmer inte fröken Fransson och stendöva hennes hund.

Ps jag avstår gärna smällare och rakter Ds

8 kommentarer:

 1. Tänk om alla små smällare och fjuttraketer kunde omvandlas till ett enda stort proffsigt skött fyrverkeri på varje ort. Då skulle det kunna bli sevärt (för det får gärna vara ljudlöst).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jo, men jag är ganska otacksam som publik.

   Radera
 2. Just precis så är det som Karin skriver, det får vara sevärt men ljudlöst och bara någon gång när det verkligen är behövligt att fira lite extra.
  Självklart måste hunden ha varit stendöv:)
  Mina hundar var livrädda när nyårsfirare satte igång med smällandet. Jag låste alltid in mig med dem, stängde om oss i källaren där jag höll om dem medan "kriget" pågick. Katterna bara försvann

  SvaraRadera
  Svar
  1. och jag funderar på hur mycket instrument man kunde köpa till kommunala musikskolan för fyrverkeripengarna, eller handikapphjälpmedel till dom som skadats i fyrverkierifabrikerna. T ex.
   Är jag urtråkig moraltant nu?

   Radera
 3. Eller paddor till barn i fattiga familjer eller, eller...

  Det är ungefär som när man funderar på vad man skulle ha gjort med pengarna om man får en parkerings- eller fortkörningsbot. Har fått en enda i mitt liv och det var mycket som jag skulle kunna ha köpt för de pengarna.

  Det var en rolig historia du berättade - alla hundar är dock inte stendöva. Du är definitivt ingen moraltant - artikeln i Läkartidningen som Olgakatt länkade till bevisar det.
  Gott Nytt År önskar Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att jag inte är moraltant, men en lite tankspridd eftersläntrare kanske. Jag fick fundera ett tag på om barn i mindre bemedlade familjer var speciellt förtjusta i kräldjur...
   Nåja.
   Parkeringsböter är väl det mest onödiga utgift man kan tänka sig.

   Radera
 4. Ett riktigt lugnt och roligt nyår önskar jag alla.

  SvaraRadera
 5. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

  SvaraRadera