fredag 18 januari 2013

Accessoarer


Det är ingen brist på diverse smycken att dekorera sig med, men det är sällan det blir av. Det är sällan det finns anledning. När jag går och hämtar posten känns det inte befogat och i vedboden är det bara i vägen. I vävstolen blir det väldigt besvärligt med ringar och armband, och halsband, nje. 
Men sjalar i massor finns det ju och ibland är det nog sjalar  accessoarer och ibland är det bara varmt och skönt. 
Favoritaccessoaren är kanske inte så klädsam men kul, den får hänga med hela tiden

Men jag kom av mig med sjalstickandet efter starroperationen. Min färgsyn fick sig en allvarlig törn. Det jag trodde var vackert rostbrunt visade sig vara vinrött och nästan lila. Det gillar jag inte. Det var när min gamla gulnade lins byttes ut till en nu klar lins och jag såg färgerna i original, men bara med ena ögat, Det andra ögat som inte är operarat har fortfarande sitt "gulfilter" kvar.

7 kommentarer:

 1. Härlig hög med pärlor, mm. Man kan klippa av trådarna och sätta ihop dem på nya sätt. Om du tar de bärnstensfärgade och lite mörkbrunt och några guldiga och ... Kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är enbart av den anledningen det finns kvar, det kommer nog intressenter såsmåningom.

   Radera
 2. Egentligen gillar jag halsband, men det är väldigt sällan det blir nåt tillfälle för mej att använda halsband... Jag är antingen på jobbet (på en skitig industri) eller myser hemma med familjen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det så, ofta är smycken små konstverk och det är så snyggt och prydligt när folk har smycken på sig. Men det är sällan jag har tillfälle att använda grannlåten. Så jag gjorde om ett ett litet skåp och satt en korkskiva i bakväggen och hängde upp de finaste sakerna och med en glasdörr blev det ju så fint så. Jag skulle ju tagit bild på det också men det blev visst inte av.

   Radera
 3. Örhängen har jag nog hundratals. De flesta hamnar aldrig i några öron utan hänger på en liten stång på min sovrumsvägg. En inredningsaccessoar, således.

  SvaraRadera
 4. Sjalar är både fint och funktionellt.=)

  SvaraRadera
 5. Sjal, halsduk, scarf... kärt barn har många namn.

  SvaraRadera