måndag 3 december 2012

Väv, rapport från experimenten

Jag har på intet vis smått om material men ibland vill jag experimentera.

Pilkvistar och tidningspapper t ex och gräs. Gräset är kvar i vävstolen och det kommer senare, det är lite svårt att väva med i all synnerhet som jag vill ha vipporna med men de ska vara utanför varpen. Ja, jag ska visa det senare.


Pilkvistar var lite bökigt men gick bra att väva med. jag ville ha väven glesare i ena kanten och lade alla tjockända åt samma håll. Men då blev det ju varp över i andra kanten så det blev ganska besvärligt till slut. Tips, tunna pinnar blir bäst och glesrips blir snyggast.

Tidningspapper blev väl ingen höjdare, Jag skar remsor , 5-7 mm och slog in 4-5 remsor + inslagstråd. Glesrips även där, det är nog det enda som fungerar hyfsat om man ska krångla med konstigt inslag. Men, njae jag vet inte jag, det finns enklare sätt att bli av med tidningar. 

6 kommentarer:

 1. Vad fint det blev!
  Tycker att det är det finaste, när man väver in naturmaterial som du har gjort. Nu blev jag väldigt sugen på att väva (fattas bara en vävstol och ett rum att ställa den i).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Då ska du få se hur gräsligt fin nästa vävstump blir (f'låt).
   Men självklart måste du ordna så du kan få upp en vävstol, släng ut tvn. Hur nödvändigt det är med förstår man när man läst detta underbara förord till "Vävbok tillägnad den idoga svenska kvinnan"

   Radera
 2. Snyggt! Tidningspappersmattor skulle man ju kunna ha (haft) som engångshallmattor, innan man tänder brasan med dem. Om det inte vore så att de är alldeles för fina för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, tidningspappersmattor håller i bästa fall lika lång tid som det tar att väva dom. Det känns lite överarbetat. Ta tidningar rakt av istället.
   Fint blev det ju inte men kanske Gudrun Sjödenkatalogen skulle bli snygg.

   Radera
 3. Spännande att du väver med kvistar och tidningspapper. Den sistnämnda mattan får du väl rama in och ha på väggen - inte bra om det kommer snö eller annat flytande på den.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvistväven skulle kunna fungera som skuggväv, fönsterskärm eller matta, kanske. Men tidningsväven skulle man kunna forma en papperskorg av, en tidningskorg kanske men jag tycker hela den väven är ganska ful så jag släpper nog den idén. Matta duger den inte alls till.
   Men gräsväven blir nog fin - när den blir klar.

   Radera