torsdag 20 december 2012

Diskmaskin är död

Det är inget stort problem, vi kan diska för hand, jag lider inte av det. 
Ibland är det riktigt skönt att sticka händerna i varmt diskvatten.

Men den kunde väl för böfvelen väntat till efter helgerna.

9 kommentarer:

 1. Man kunde ju tycka det! Men så tyckte inte den
  Typik, som Nalle Puh säger

  SvaraRadera
 2. Vår diskmaskin har varit död sedan två månader tillbaka. Ja, inte riktigt död, men den rosslar väldigt när den tömmer ut vatten. MM påstår att det inte är något fel, lite rossel får man väl stå ut med säger han, men jag vägrar att sätta på den.

  Tror att det ska hända en olycka då och att allt vatten ska rinna ut. Så vi har diskat för hand sedan dess - går mycket fortare än man tror faktiskt. Men så har jag inte haft några stora kalas sen den kom i dödsryckningar... (Hantverkare göre sig ej besvär i den här familjen :-(.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej vatten på fel ställe är inte kul, syrran vet och gjorde ju en fantomräddning i fritidshuset.

   Radera
 3. Vår maskin har sen ... ett år? ... inte varit tillräckligt törstig. Den slurpar bara i sig lite grand. Så vi tvångsmatar den med en liten hink vatten vid olika tillfällen längs programmet. Om vi kommer ihåg det. Annars får vi smutsig disk och får köra programmet en gång till.

  Mycket mer praktiskt med en maskin som är hel när man har kalas.
  Å andra sidan minns jag köket hos mormor när det var kalas. Resterna på köksbordet och alla tanterna som hjälpte till att torka disken. Du får helt enkelt be om gentjänster vid kalasen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen, behöver man verkligen en diskmaskin? Två personer, för det mesta i alla fall. Men nu är det redan en ny beställd och det var inte jag som beställde den. Men man ska ju inte käfta emot...

   Radera
  2. Jag tror att skulle samma sak hända här så skulle det vara ett liknande scenario.
   Nu när vi bara är två går maskinen inte så ofta så den hinner börja lukta.
   För att inte tala om soppåsen. Jag brukar ladda med små påsar, men maken kör stora påsar, alltså räcker de i en dryg vecka ...

   Radera
 4. Kan se poängen idet....att den gott kunde väntat till efter helgerna. Men du får göra som Cecilia N skriver samla alla- inte bara kvinnorna- runt disken.
  Ha det härligt i jul.
  Kram Monika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, det är trevligt att göra saker tillsammans. Men nu var Pensionären lite snabb att beställa ny maskin, och jag tror jag vet varför.

   Radera