fredag 14 december 2012

Galleri fredag Lucia

Galleri fredag presenterar Lucia. Det är västmanländskan som föreslagit det
Alla har vi vandrat där och alla har vi pluggat in en liten vers och varit nervösa.

Den här bilden togs nog för sisådär 55 år sedan.

10 kommentarer:

 1. Härlig bild!:) Jag har aldrig varit Lucia men väl tärna och det räcker gott och väl för goda luciaminnen. Det är roligt, det är stämningsfullt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller varit Lucia, det räckte så bra att vara tärna, jag minns att jag frös om armarna. Bilden är tagen i IOGT-lokalen och som vanligt var det pappa som skötte kameran.

   Radera
 2. Så underbart söta små snöflingor i första ledet - för det var väl det de var, eller? Fast nu ser jag att alla tärnorna har fina diadem i håret. Något att ta efter kanske för nutidens tärnor. Inga stjärngossar eller tomtar och pepparkaksgubbar dock. Roligt att ha kvar ett sådant kort - var står du någonstans - Lucia kanske?

  Jag var alltid Lucia när jag var liten eftersom jag både kunde sjunga och var ljushårig. Det var inget särskilt med det - mest jobb...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Diademen kliade lika eländigt som glittret, men visst var det sött.
   Ditt lussande måtte ha gått på rutin till sist och gör det kanske än? Tycker du att lussandet förändrats genom åren?

   Radera
 3. Söta men frusna. Orättvist att tärnorna inte fick ha långärmat. Eller jo... några har ju det. Vill minnas att man knöcklade till lakan på lämpligt sätt och knöt till runt midjan så att inte allt skulle ramla av. Lite toga-stuk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lågprisvarianten rakt igenom, och vita raggsockor.

   Radera
 4. ÅÅÅÅ vilken FIN bild!!
  All tärnor med tiaror istället för glitter. Fint det med. Eller numera verkar det som om alla har lingonkransar i håret, vilket är jättefint också.
  Ja, vilken saknardag för mig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lingonkransar kliar säkert inte lika mycket som glittret. Visst saknar man sånt man inte har tillgång till när det är så dags.

   Radera
 5. Då roligt att få se en sådan bild! Så näpna tärnor!

  SvaraRadera