tisdag 13 januari 2015

Strumpbyxor i fönstret

Det var väl en jättebra idé!? Att lägga strumpbyxorna i fönstret alltså.
Jag frös och tyckte att det drog kallt från fönstren så jag tog mina gamla strumpbyxor, och varför i hela friden hade jag inte slängt dom? Och så fyllde benen med frigolitkulor från en gammal saccosäck som jag inte heller kommit mig för att slänga, och knöt ihop.Problemet är att statiskt elektricitet, plötsligt har man frigolitkulor överallt. Men om man gör en tratt av papper och öser kulorna med en porslinspyts så kan det vara ganska hanterligt.


Nu ligger dom och tar emot det värsta kalldraget. De, dragkorvarna, är lite för lätta för att vara riktigt bra men jag klämde fast dom med blomkrukorna. Egentligen borde nog varit sand men sanden är väldigt översnöad nu. Jag funderade på helt vete eller ris men kom på att det skulle kunna mögla eller ruttna eller eventuellt börja gro om det blev fuktigt.

7 kommentarer:

 1. Vad du är uppfinningsrik! Alla dessa gamla fula strumpbyxor .... vad kan man mer göra med dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Du anar inte hur kreativ man kan vad med strumpbyxor! Jag har sett leksaksmaskar och blommor av strumpbyxor. Någon torkade kantareller i dom en annan silade färg (eller vad det var). Det finns säkert fler användningsområden.
   Men jag frös och ville ha dragfritt i fönstren och så gick det som det gick.

   Radera
 2. Och jag som trodde de fick hamna utanför innanfönstren ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är då inte någon idé att lägga frigolitkorvarna där. Fönsterlaven som man lägger mellan fönstren är ju till för att dra till sig fukt så att det inte blir is på fönstren och det gör inte frigoliten.

   Radera
 3. Nöden är uppfinningarnas moder, eller? Strumpbyxor är bra till lite av varje.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strumpbyxor är jättebra bara jag slipper ha dom på mig.

   Radera
 4. Hihi vilken rolig idé! Min mormor fyllde alltid strumpor/strumpbyxor med nypon när jag var liten och lade ovanpå elementet för att torka nyponen. Tänk så mycket mer man kan använda strumpbyxor till!

  Himla roligt att du hittade till min blogg, då fick ju jag hitta till din! Tack!

  SvaraRadera