lördag 24 maj 2014

Tycke och smak Lördagblogg

Olgakatt föreslår att vi ska skriva om Tycke och smak idag. Kan jag väl, har varit på Sätergläntans våravslutning nämligen.
Men det där med Tycke och smak, ja det är ju olika. Ska man tala om vad man tycker, alltid, vara rak ärlig och uppriktig? Nej, jag tycker inte det. Det där begreppet att notera, konstatera men inte reagera är rätt bra.
Mamma klagade en gång över någon och sa att den där människan är så tyckmycken.

Men jag har som sagt varit på Sätergläntans vårutställning och naturligtvis glömde jag den bra kameran i bilen. Så den mindre bra kameran fick duga.
Det är naturligtvis trevligare att jobba med vackra verktyg
Hur smider man ett lås?
Fiffiga lösningar, alltså skisser. Det blir smidda saker sedan. 
Här är Carl, även kallad Kalle men i den stiliga outfiten måste det väl vara Carl, Det är Carl som har sytt smeden Neas klänning.
En klocka lite utöver det vanliga, steempunk kallas stilen
Träben 
En hel flock träskedar 
Vävar fanns  i alla varianter
Stickat så man bara baxnar,
fina detaljer överallt

Vävda dukar 
 


Vindflöjlar i många roliga varianter

Och i en fönstersmyg stod en älgfamilj
Och var kommer tycke och smak in då? Jo på den här skolan får man lov att tänka till lite extra och fundera några varv till och under den processen så blir det en massa biprodukter, det blir spånor när man hyvlar liksom. Eleverna diskuterar och motiverar och kommer fram till något som för det mesta blir bra. Mycket tyckande och resonerande resulterar i något bra

Här och där hängde det filmaffischer, anpassade till de olika verkstäderna. Det är så underbart med kreativa människor, och photoshop.

Det var alldeles tji att ta vettiga bilder för affischerna var inplastade och det blänkte från lampor och trångt med folk
Den enfaldige slöjdaren


Han håller i en skyttel

Kassa Planka
Knitting Hill
Han håller i en symaskin
Lilla Smedjan på Prärien
När jag for därifrån kikade jag in på ett loppis och då föll hela mitt resonemang. Det har säkert resonerats och diskuterats om de här dojorna också, men dom gillar jag ju inte.

Det finns en massa roliga kortkurser på Sätergläntan, dom ska jag gå, varenda en,
om jag vinner en massa pengar.

10 kommentarer:

 1. Å så mycket fint och kul (och vilka gräsliga dojor!) Apropå det sjunde inslaget. Har du sett Sanna Levelius "Den sjunde tvättkorgen"? Eller jo, det har du nog, för den var ju med i lördagstemat i början av året. Tål att ses igen! http://www.karinenglund.com/2014/02/tvatt/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är bergis på att det finns någon som bara ääälskar såna dojor. Men inte jag, jag blir bara förundrad och undrar varför. Det jag ogillar i tyckandet om smak är fördömandet och föraktet och jag är rädd att jag trillar dit ibland

   Radera
 2. Tyckmycken är ett ord som jag också känner igen hemifrån, användes i synnerhet om någon som hade en myckenhet av negativa kommentarer, som att inget passade åt vederbörande.
  Jag tror jag ska göra dig sällskap på alla de där kurserna. Man blir liksom glad av all denna kreativitet. inte nödvändigtvis jättepraktiskt alla gånger, men kreativt lika fullt.
  Kul med skräddaren som sytt en så fin klänning åt en smed. Någon sorts blandning och kollision som får hjärnan att vingla ur invanda spår för en millisekund eller två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det nyttigt att röra om lite i hjärnan och det gör dom ofta på det där stället. Oftast rör dom om några varv till och landar i något som är både förnuftigt och roligt.

   Vilka kurser vill du gå? Hade jag råd så skulle jag nog ta de flesta.

   Radera
 3. I mitt tycke och min smak så är ditt inlägg inspirerande och imponerande och en hel del positivt till på detta. Tack! Däremot funderar jag på smedens vita klänning:) och dojorna är ju kul som rekvisita, om inte annat. Tack än en gång för trevligt inlägg!
  Karin som inte lägger in ett eget sådant den här gången utan sysslar med annat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir inspirerad på det där stället och blir man inte det så är man nog ett hopplöst fall på gränsen till hjärndöd.
   Smeden Nea är understundom en romantisk tjej, men hon får nog skrubba sig ordentligt innan hon ska dra på sig den vita stassen.
   Och dojorna, tja, som pennställ kanske. Mina fötter vägrar att kännas vid såna.

   Radera
 4. Å, så många vackra saker och underfundiga omstuvningar! Verkligen i min smak!
  Tyckmyckenhet om andra personer brukar vara negativt och säger ju mest om den tyckmyckne själv. Energitjuvar är vad de brukar vara. Sådana tycker jag synd om - och undviker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där stället är verkligen energipåfyllning, enengitjuvarna borde nog vistas i den miljön ett tag, det kanske går att omvända dom.

   Radera
 5. Det här inlägget kom rakt in mitt hjärta och hjärna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Inspiration! och god mat har dom också, bara en sån sak.

   Radera