Tradition del II. Bitå.
Vi bakade som sagt tunnbröd, till Pensionärens och mågens stora förtjusning.
–Detta är mat i sin renaste form, sa mågen högtidligt.
Folk som inte har den här tunnbrödstraditionen kallar ibland tunnbrödet för Moratidningen.
Såhär går det till att göra en tunnbrödsbitå. Det här är kult och tradition.
–Detta är mat i sin renaste form, sa mågen högtidligt.
Folk som inte har den här tunnbrödstraditionen kallar ibland tunnbrödet för Moratidningen.
Såhär går det till att göra en tunnbrödsbitå. Det här är kult och tradition.
Man breder smör på en bit tunnbröd, mosar kokt potatis, stek sill och stekt fläsk (faktiskt) och breder ut på brödet
Sedan rullas det hela ihop
I ena änden viker man upp en bit så inte det ramlar ut en massa mat.
Sedan är det bara att äta sin bitå, och han åt och njöt.
Låter gott och han ser nöjd ut!
SvaraRaderaGod Jul!
Det är nationalrätten i de här trakterna.
RaderaWrap, säger man numera på SJ. Hittade en wrap med renkött (=renklämma) på bistromenyn för ett tag sedan...
SvaraRaderaGOD JUL!
Det tar sig för SJ, frågan är om det var egenproducerat kött.
RaderaGod jul
Jag vill önskar dig en riktigt God Jul!
SvaraRaderaTack detsamma, en hembakad god jul.
RaderaSå har jag läst båda dina tunnbrödsinlägg; helt, helt fantastiskt med nya, gamla traditioner! Det skulle jag också gärna vilja lära mig att baka. Så gott dessutom!
SvaraRaderaVisst är det både kul att baka och gott att äta och jag blir riktigt oroligt när jag upptäcker den ena kunskapen efter den andra som var självklar i min barndom men som mina barn inte har en aning om.
RaderaFör något år sedan utbrast en unge (inte min) "Kan man göra sånt själv?!" när det gjordes choklasås.
Hjälp!