måndag 16 december 2013

Bara en sjal till

Jag ska verkligen inte sticka flera sjalar, dvs jag ska inte börja på någon före ju i alla fall.
Men ibland är det ju kul att se om jag lyckas lista ut mönstret.
Den här gången hade jag inget mönster utan körde med fria fantasier, det var mest konstruktionen, jag ville helt enkelt se hur fungerade.

När man stickar en trekantig sjal så kan man  ju börja i nacken, t ex. Man kan naturligtvis börja var som helst men ofta blir det i nacken och så ökar man i ytterkanterna och i mitten. Problemet är att en trekantig sjal har med mesta tyngden i ryggen och den glider lätt av. Det är trist. 

Jag är en frusen tant så jag vill ha sjal runt om så jag gjorde två i en liksom.
Varven blev ohyggligt långa och när det är sisådär fyrahundra maskor på stickorna så är det väl inte så smart att avsluta med en volang. 
Men nu är det avmaskat och klart och jag ska inte börja på någon mera sjal, den här veckan.

tror jag.


8 kommentarer:

 1. Superduper fin! Vilken idog hantverkskvinna du är!
  Karin som är mycket imponerad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Tack.
   Och nu blir det skorpor, och hårt bröd. om jag hinner.

   Radera
 2. Men OJ! Och det är ju som du skriver två normalsjalar som blivit en mer omfamnande sjal. Mycket listigt. Men går det att sticka dem var för sig och sy ihop eller anses det vara fusk?
  Inte för att jag tror att det blir någon själ för min del på den här sidan decennieskiftet; jag är bara lite nyfiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, visst går det men jag skulle inte klara det. När jag har stickat en och är klar med den så är det färdigt. Det är därför jag inte klarar av att sticka sockor och vantar och det har jag ju inte behövt heller, hittills.
   Men självklart behöver du en stickning, en sån där som man man tar och stickar några varv på medan man väntar på att … tja vad det nu är man väntar på.

   Radera
  2. Jojomen en sån har jag ju! Den där halsduken som jag började sticka åt ett barnbarn till förra julen. Hon börjar lite milt överseende antyda att hon inte kommer att bryta ihop om den inte blir klar den här julen heller...

   Radera
  3. lägg på ett kol så hinner du, det är så trist med sammanbrott.

   Radera
 3. Du är ju makalöst skicklig - bara att sticka ett så här komplicerat mönster på fri hand är imponerande. Konstnärligheten hos systrarna tar sig olika uttryck!
  Ingrid, som äntligen, med hjälp av pärlan till svärson, har fått ordning på sitt hemmanätverk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där var inte svårt, det är bara mönsterbottnar och mönsterrapporten består av fyra maskor som upprepar i evigheter… Jag var riktigt less på den till slut.

   Och tack och lov för ungdomar som kommer och fixar till det med nät och vrånga datorer. Snart kommer vår son hem, han har gjort det så stabilt så vårt nät krånglar sällan, dessutom har han stillsamt och tydligt talat om hur vi ska göra om det krånglar.

   Radera