lördag 21 september 2013

Ansvar

Denna lördag vill Pettas att vi ska filosofera över betreppet Ansvar, Det är Pettas som ansvarar för bloggteman i september nämligen. Övriga lördagsbloggare och teman i fliken ovan.

Jag tog kameran och gick ut, jag har ingen hund, jag vill inte ha ansvar för ytterligare en individ, alltså gick jag ut med kameran.

Alla har ställt ut sina soptunnor för idag kommer sopbilen och tömmer. Vi har sopsorterar i den här kommunen och vi är ganska duktiga.

Men här är någon som inte tagit ansvar för sin ölburk och pantat den

Här blev det också fel

och här
Sedan kom jag till älven, det går bättre att tänka där.

Om man tar ansvar, tar man det ifrån någon då, det är ju inte bra. Alla måste ju få vara med och ta ansvar, annars går det inte bra med delaktigheten

Det händer att någon tar allt ansvar, och inte släpper in någon annan och dessutom förväntar sig ära och berömmelse. Och suckar och stönar över det tunga ansvaret, såna går ju inte att ta på allvar.

Ibland får man ansvar som man inte vill ha, i brist på tid, kompetens, lust eller för att det är ett allmänt negativt projekt. 


Bysamhälligheter ansvarar för badplatsen

Och så alla dessa Vem är ansvarig? Någon måste ta ansvar?

7 kommentarer:

 1. Mitt i prick!
  Precis så där är det ju! Vems ansvar är det? Vem tar ansvar? De ständiga frågorna som aldrig får svar för att ingen vill ta detta ansvar
  utan helst skjuta det på någon annan
  Kluriga funderingar du hade på din promenad utan hund, men med väldigt vackra omgivningar. Måste ta mig en titt in här igen när jag har lördagen över...himmeln ser ut som en havsbotten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chefer och VD-ar sägs ha hög lön för att de har så stort ansvar, Ok för (lagom) hög lön, men de ska kort uppsägningstid och inte några fallskärm.
   Vet inte riktigt vad som hände med bilderna, det är ju träådring på alla bilder, möjligen är det dimman, eller skit på linsen.

   Radera
 2. Fint!

  Ansvarsglädje så någon, med tydliga ironitecken omkring, när hon egentligen menade maktfullkomlighet. Gemensamt ansvar är bäst, men också svårast, för allas ansvar blir lätt ingens ansvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, låtom oss sopsortera även i dina kommunen!

   Radera
 3. Nog är själva ordet ansvar missbrukat, liksom begreppet! Desavouering kallar jag det när någon tar över det man själv ansvarar för. En fin promenad du ansvarat för!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst vore det bra med en analys av ordet Ansvar. Det vore och bra om ansvar och kompetens gick hand i hand men så är det ju sällan.

   Radera
 4. Underbara bilder och intressant inlägg om ansvar. Ansvarsfördelningen i hemmet kunde varit något annat man skulle kunnat ta upp ;-)...

  SvaraRadera