måndag 3 september 2012

Stockholmsresan


så här fin utsikt har syrran och redaktören fast det ser bättre ut på hennes blogg

Jag tog ledigt och åkte till Stockholm, två dagar faktiskt. Tåg dit, det fungerade utmärkt och var bara en kvart försenat. Fast kiosken på tåget är ju en tragisk historia.
Ett av mina ärenden var Liljevalchs och  hantverksutställningen. Syrran tvångskommenderades och hon har inte ett dugg motsträvig. Hon har dessutom mycket bättre kamera och hanterar den bättre så bilder på löv kan man titta på här.
Nämen Hej! Grannen har gjort ett löv, fast det borde jag förstått
Fotografiska museet är också väl värt ett besök Christer Strömholms bilder är ju alltid värda att se och serveringens chokladterrin var också mycket trevlig och utsikten fantastisk.
Grönan ligger mitt emot Fotografiska museet
Men det finns mycket konstiga figurer i den där stan, man får se upp lite extra vid slussen.
Visst ser dom lite opålitliga ut
Och så for jag hem efter att ha inventerat några skobutiker utan resultat. Det blev buss hem, Swebuss, står man ut med P4 och sportsändning hela tiden så är det ok. Framför oss körde Masexpressen och vi kom fram till Mora samtidigt som tåget kom. Ingen av transporterna var fullsatta.

6 kommentarer:

 1. Tackar för hjälp att komma iväg till Liljevalchs innan de hann stänga den där fina lövutställningen!

  Och de där Slussendjuren som skjuter rygg och blänger... jag tror att de är missnöjda med Stadshusets planer på ombyggnad av hela Slussenområdet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul det kan bli med mångfald, i alla fall betydligt bättre än motsatsen.

   Radera
 2. Så bra att du talade om att det var utsikten från Karins fönster. Så slipper jag undra var någonstans hon stod när hon fotade den.
  Missade utställningen på L-s eftersom jag inte hade tillfälle att åka till Stockholm och hälsa på barnbarnen just då. Annars brukar Mirren och jag gå på muséer när jag är uppe.

  Jag brukar numera sätta mig ganska långt bak i Swebussen för att slippa höra radio. Det är värre när det är någon granne som pratar högt i mobiltelefonen. Radio går att koppla av om man läser en bra bok, men en mobiltelefon är värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag är inte helt säker på att Karin fotar från sitt fönster, det finns ju flera alternativ i närheten.

   Min utsikt från bussen, snett framåt vanligtvis, bestod av framförvarande passagerares dataskärm som speglade sig i fönstret, han stönade och svor varje gång daton kopplade ner.
   Ett par dagar senare la sig en swebuss i diket. "kom utanför kanten".
   Det känns lite osäkert med buss.

   Radera
 3. Nog var det löven som fick mig att pallra mig till Stockholm i sista minuten. Med tåg i tyst kupé som alltid när jag reser ensam. Jag är väldigt glad att jag hann se alla löven, magnifikt och fantastiskt roligt med all kreativitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fantastiskt med en så landsomfattande kreativitet!

   Radera