fredag 24 augusti 2012

Hoppsan Fredagstema Sommarens bästa var det ju!

Jaja, det var "Sommarens Bästa" som var tema för bloggarna denna fredag, och jag som gått och grunnat på "Terminsstart" hela veckan. Men det är ju nästa veckas tema.

Hm, jag har ju jobbat hela sommaren och regnat har det också och missväxt i trädgården och ja, nu får jag fundera ett tag till.

Men jag hade goda föresatser i alla fall

Sommarens bästa... det har regnat och inte har det varit varmt heller, vädret var ju inget glädjeämne.
Sommaren började med att jag opererade ena ögat för grå starr på Sabbatsbergs ögonklinik, och blev otrevligt bemött. Det var inte heller något att glädjas åt och jag ser fortfarande bättre med det öga som inte är opererat än med det opererade.

Och så fick jag jobb, det var ju kul och intressant.
Vilket är en liten del av hela museet

Ja visst ja vi var ju till Värmland på Västanå teater Det var var nog sommarens bästa.

I augusti får man i alla fall sommarens bästa frukost
yoghurt med hallon och valnötter
Nej jag säger pass den här gången
Den här sommaren kan nog anses vara en sekunda variant, men nästa sommar ska ni få se på sommar och det blir min första sommar som pensionär och då!


14 kommentarer:

 1. Sniglar har inga hus på ryggen har jag lärt mig. Utan dessa varelser kallas för snäckor. Bäst att kolla i alla fall för säkerhets skull :-)!
  Väntar med spänning på ditt inlägg.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst är det trädgårdssnäckor och lite imponerad måste man ju vara när de små klumpedunsarna tagit sig upp en meter på den smala stjälken.

   Radera
 2. Är det ätsniglar? Jag menar snäckor. Fast på menyn brukar de heta sniglar. Har dom möjligen invandrat från södra Dalarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej de är inget som på något vis bidrar till hushållet och man undrar ju varför de tar sig så högt upp. Titta på utsikten kanske, eller kanske det blev för blött i gräset.

   Radera
  2. Förebådar kommande syndafloder, sägs det.

   Glömde nämna att Musikanta tar över fredagstemat för september och att den ursprungliga gruppen fortsätter med bildtema i Galleri Fredag. Då kanske det är bäst att byta till lördagstema för vår del så att de som vill vara med i båda har en chans att hinna dem.

   Radera
  3. Så bra, både Musikanta och lördagar. Fredagarna kommer ju så tätt liksom. Galleri Fredag låter trevligt, är det öppet galleri? Jag gör mig nog bäst som besökare i alla fall med den här kameran.

   Radera
  4. Galleri Fredag är hur öppet som helst, det är alltså det som tidigare var Show&Tell med Fredagsteman (som tog sommarledigt, fast vi fortsatte några stycken) som bytt inriktning och namn. Länk finns i mitt fredagsinlägg, längst ner.

   Radera
 3. Du slutar i alla fall positivt med goda förhoppningar även om denna sommar inte var nån höjdare för din del. Kanske den känns mera positiv efter ett tag, i alla fall och att ögat blir allt bättre med tiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du har så rätt. När jag tänker efter så har det ju varit flera höjdare, när BF med hustru var här t ex. Men jag har jobbat hela sommaren och är nog lite trött och gnällig.

   Radera
 4. Oj, detta inlägg har utvecklats sedan jag såg det förra gången. Inga sommarfröjder alls? Mingel med Johan-Olov Johansson? En trevlig tur till Gysinge och Gammelstilla med destilleri och smide och till och med kolbullar? Nä? Inte det? Hm, vad ska vi då hitta på? En tur till Stockholm och lite hemslöjdsutställningar kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Det skulle vara kul att se Slöjdmagasinet på riktigt också och garnbutiken i Stäket och umgås med släkten och ...
   Hur mycket hinner/orkar man på två dagar?
   Dessvärre missar jag utställningen med yllebroderi.

   Radera
  2. Jovist var det trevligt med Johan-Olov-dagen och Gysinte-resan också, men spöregnet och punktering på fullpackad släpvagn kunde vi ju sluppit.

   Radera
 5. Hoppas att sensommaren och hösten bjuder på fina dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska i alla fall bli fint väder i morgon och hösten kan ju bli fin även om jag är trött på att semestra med kanadagäss.

   Radera