fredag 31 augusti 2012

Fredagsblogg tema TerminsstartKarin har hittat på fiffiga teman att skriva fredagsblogg om. Övriga fredagsbloggare hittar du i fliken under huvudet, alltså bilden.
Tyvärr är Blogger inte till att samarbeta med idag så bilder blir det inga, (och jag som hade så bra bilder).

Denna veckan ägnar vi oss åt terminsstart

Kvällarna blir mörka och råa, det är kallt i gräset och sommaren blev aldrig av och nu är det för sent att hoppas.
Fin skymningsbild

Man skulle kunna glädja sig åt skörden men det blev ju klent med den saken också. Hösten är den tid då morsan lurar i äpplen i allting, sa någon.
Fin bild på äpplen
I lärarrummen bjuds det på äppelpaj.
Nu när terminen börjar är det många som börjar på en ny skola, de stora barnen börjar t o m i en ny stad och måste ha någonstans att bo.
Jag har erbjudit våra barn nya ryggsäckar för det ska man ju ha när terminen börjar. Men det förelåg inga såna behov. Däremot fanns det önskemål om bil med slåpvagn.

Fin bild på fullpackad släpvagn, nåja

Vad tänker du på när jag säger terminsstart frågade jag dottern. Litteraturlistorna, sa hon.

Vi passerade IKEA förra veckan, dom var där, ungdomarna som behöver ny lampa, skrivbord, säng, köksgrejor. En stund skuggade jag en ungdom med tvåbent plånbok i släptåg. Det verkade inte så planerat och det var väldigt mycket Åh, en sån! Och en sån!
Plånboken var mer behärskad.

Det funkade en gång!
Det finns många varianter på behov och sonen handlade en plättlagg på loppis. 
Resten har han, behoven är begränsade. Dottern spanade efter ett tillklippningbord och jag drog mig till minnes det gamla ekbordet. Medan vi letade i uthusen efter ekbordet hittade hon en ”fantastisk” gammal träkista diverse pinnstolar mm.

Fina bilder på gammal träkista och intressant bild på bordet med gamla resväskor under. Resväskor är underskattat när man flyttar, men dom ska vara gamla och raka.

Det är inte uppackat än efter flytten från Sätergläntan i våras, det är bara att flytta vidare till.

15 kommentarer:

 1. Men grattis till att någon BÄR BORT saker från förråden! Det kallar jag en lyckad terminsstart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var betydligt mer som blev kvar än som vandrade iväg. Jag har verkligen försökt truga på finfina möbler och porslin men se det dög inte/fick inte plats/behövdes inte.
   Just nu är behovet av flervåningskakfat mycket trängande. Något sådant har aldrig funnits i detta påvra hushåll.

   Radera
  2. Men det har jag hört talas om att man kan konstruera av udda assietter. Man "bara" borrar i mitten och sätter dit distansstänger.

   Det där "bara" är visst inte jättelätt, men det går.

   Radera
 2. Mycket lyckad terminstart. Önskar att man bar bort grejer härifrån också i mycket större omfattning än vad som har skett.

  Nu ser jag förstås att du har det som jag har det. Det ökar på i förråden istället, när sonen och dottern har varit på besök. Men jag minns att min mor hade liknande problem med mig...hon lade undan och så blev det som rena julafton litet längre fram i livet när jag plötsligt kom på att jag var i stort trängande behov av det undanlagda:) Tror att det kanske fungerar lika på de egna barnen. Får hoppas så i alla fall.
  För övrigt tyckte jag bäst om äppelbilden!;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det konstigt hur det blir med saker. Vi tre syskon har vuxit upp i en stor gammal skola med massor av utrymmen. Det var bara att flytta soffan in i ett annat rum när mamma hade fyndat en ny på auktion. Så när pensionären och jag flyttade ihop behövde vi bara köpa en bokhylla och en tekanna, resten fanns.
   Äpplen är exotiska saker, i år fick jag tre på mitt träd.

   Radera
 3. Alltså, dina innovativa illustrationer slår allt! Kan det bli bättre än läsarens fantasi, opåverkad av författarens påtvingade bilder? Jag har aldrig sett ett så bra tillskärningsbord förut! :-)

  Jo, det där med äpplen i precis allt ätbart från september och långt in i advent är ju någon form av barndomstrauma. Det är bara fem äppelträd kvar hos mor nu, i min bardom var det fem till plus minst fyra på skoltomten. Hur sjutton bar som sig åt heltidsarbetande med två barn, jag minns aldrig att det kördes skottkärrevis till skogen och rådjuren då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite mysko är det väl med show&tell när betraktaren får göra jobbet, men ok det funkar ju.

   Hur det gick till med äpplena kan jag berätta. Dom fick åka buss till oss. Vi hade ju inga äppelträd som förstod vad dom var till för så mamma blev överlycklig för några lådor äpplen och sedan gjorde hon äppelmos. det gick åt mängder.

   Radera
  2. Jaa, men vi har fem äppelträd, så här års kör vi ut 2-3 skottkärror i veckan. Jag har svårt att tänka mig att äpplen från femton träd fick åka buss.

   Radera
  3. Nej det är klart, så mycket blev det kanske inte. Men jag minns att mamma fick äpplen någonstansifrån i en låda under bänken på verandan. Att rådjuren traskade upp på verandan och åt direkt ur lådan tyckte hon var ok men när dom lade sig och vilade middag på gräsmattan utanför blev det besvärligt. Hon ville gå ut men visste hur skönt det var att vila middag så hon ville inte störa.

   Radera
  4. En sån söt anekdot om hänsyn till de middagsvilande rådjuren.

   Radera
  5. Och allt detta tilldrog sig på den tiden då fästingarna inte hade letat sig norr om Dalälven. I dag är rådjuren inte lika välkomna på verandan!

   Radera
  6. Sån var hon, våran mamma. På vårvintern gick hon ut i skogen och skottade upp skaren så att rådjuren skulle komma åt fjolårsgräset.

   Radera
 4. Det gick ju bra även utan bilder. Och en plättlagg, ja så långt har inte ens jag kommit trots att jag flyttade hemifrån för ca 20 år sedan (men jag har tittat några gånger).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är noga med plättlaggar, de ska vara plana i bottnen och gamla, gärna gjutna på något anrikt gammalt järnbruk. Man kan hitta dom på loppis ibland. Teflon och såna nymodigheter befattar sig inte vara barn med.

   Radera
 5. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ

  SvaraRadera